Şampiyonlar Ligi Özetleri 2016

2016 Şampiyonlar Ligi, Avrupa’nın en prestijli kulüp futbol turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 61. sezonudur. Turnuva, 22 Temmuz 2015’te başladı ve 28 Mayıs 2016’da Milano’daki San Siro Stadyumu’nda oynanan finalle sona erdi.

Turnuvaya, 54 ülkeden 78 takım katıldı. Takımlar, öncelikle dört eleme turu ve ardından grup aşaması olmak üzere iki aşamada mücadele etti. Grup aşamasında, 32 takım sekiz gruba ayrıldı ve her grupta takımlar birbirleriyle ikişer maç yaptı. Grup birincileri ve ikincileri bir üst tura yükseldi.

Bir üst turda, 16 takım iki ayaklı eleme maçları oynadı. Kazananlar çeyrek finale, çeyrek final kazananları ise yarı finale yükseldi. Yarı final kazananları ise finale yükseldi.

Finalde, İspanyol takımı Real Madrid ile İtalyan takımı Atlético Madrid karşılaştı. Real Madrid, Cristiano Ronaldo’nun attığı penaltı golüyle maçı 1-0 kazandı ve 11. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

2016 Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atan oyuncu, 10 gol atan Cristiano Ronaldo oldu. En çok gol pası veren oyuncu ise 8 gol pası veren Ángel Di María oldu.

2016 Şampiyonlar Ligi’nin en iyi oyuncusu, Real Madrid’li Cristiano Ronaldo seçildi. Ronaldo, ayrıca turnuvanın gol kralı oldu.

2016 Şampiyonlar Ligi’nin en iyi kalecisi, Atlético Madrid’li Jan Oblak seçildi. Oblak, turnuva boyunca sadece 3 gol yedi.

2016 Şampiyonlar Ligi’nin en iyi savunmacısı, Real Madrid’li Sergio Ramos seçildi. Ramos, turnuva boyunca sadece 1 gol yedi.

2016 Şampiyonlar Ligi’nin en iyi orta saha oyuncusu, Real Madrid’li Luka Modrić seçildi. Modrić, turnuva boyunca 3 gol attı ve 4 gol pası verdi.

2016 Şampiyonlar Ligi’nin en iyi forvet oyuncusu, Real Madrid’li Karim Benzema seçildi. Benzema, turnuva boyunca 5 gol attı ve 2 gol pası verdi.

Faydalı Siteler:

İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi