Elif Şafak Baba Ve Pi Özeti

Elif Şafak Baba ve Pi Özeti

Elif Şafak’ın 2010 yılında yayınlanan Baba ve Pi adlı romanı, bir baba ile kızının arasındaki ilişkiyi konu almaktadır. Roman, 11 Eylül saldırılarından sonra Amerika’ya göç eden Türk bir ailenin hikayesini anlatmaktadır.

Romanın başkahramanı olan Özgür, 11 Eylül saldırılarından sonra Amerika’ya göç eden bir Türk akademisyendir. Özgür, Amerika’da bir üniversitede matematik profesörü olarak çalışmaktadır. Özgür’ün eşi Aylin ise bir ressamdır. Çiftin bir de kızları vardır: Pi.

Pi, 11 Eylül saldırılarından sonra doğan bir çocuktur. Pi, çok zeki ve meraklı bir çocuktur. Pi, özellikle matematiğe ilgi duymaktadır. Pi, babasının derslerine katılmayı ve onunla matematik hakkında konuşmayı çok sever.

Bir gün, Özgür’ün üniversitesinde bir konferans düzenlenir. Konferansa katılanlardan biri de ünlü matematikçi John Nash’tir. John Nash, Pi’nin yeteneğini fark eder ve onu özel olarak ders almaya davet eder. Pi, John Nash’in derslerine katılmaya başlar ve matematikte daha da ilerler.

Pi, John Nash’in derslerine katıldığı sırada, babası Özgür ile arası açılır. Özgür, Pi’nin matematiğe olan ilgisini desteklememektedir. Özgür, Pi’nin bir kız çocuğu olduğunu ve matematiğin erkek işi olduğunu düşünmektedir.

Pi, babasının baskılarına rağmen matematiğe olan ilgisinden vazgeçmez. Pi, John Nash’in derslerine katılmaya devam eder ve matematikte daha da ilerler. Pi, sonunda bir matematikçi olur ve önemli çalışmalar yapar.

Baba ve Pi, bir baba ile kızının arasındaki ilişkiyi konu alan dokunaklı bir romandır. Roman, matematiğin gücünü ve bir çocuğun yeteneğinin nasıl keşfedilebileceğini anlatmaktadır.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi