Everton Leicester Özet

Everton – Leicester Özeti

Everton ve Leicester City, 2022-23 Premier Lig sezonunun 24. haftasında Goodison Park’ta karşı karşıya geldi. Maç, her iki takımın da galibiyet arayışında olmasıyla başladı.

Everton, maçın başlarında daha etkili bir oyun sergiledi ve birkaç gol fırsatı yarattı. Ancak, Leicester City de zaman zaman tehlikeli ataklar geliştirdi. İlk yarı, 0-0 beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıda, Leicester City daha baskılı bir oyun oynamaya başladı ve Everton’u kendi yarı alanına hapsetti. Leicester City, 54. dakikada James Maddison’un golüyle 1-0 öne geçti.

Everton, geriye düştükten sonra oyuna ortak olmaya çalıştı ancak Leicester City’nin savunmasını aşmakta zorlandı. Leicester City, 78. dakikada Harvey Barnes’ın golüyle farkı 2-0’a çıkardı.

Everton, maçın sonlarında birkaç gol fırsatı daha yarattı ancak bunları değerlendiremedi. Maç, 2-0 Leicester City galibiyetiyle sona erdi.

Maç Sonrası Açıklamalar

Everton teknik direktörü Frank Lampard, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Bugün iyi bir oyun oynamadık. Leicester City, bizden daha iyiydi ve galibiyeti hak etti. Bizim daha çok çalışmamız ve hatalarımızı düzeltmemiz gerekiyor.” dedi.

Leicester City teknik direktörü Brendan Rodgers ise, “Bugün çok iyi bir oyun oynadık. Oyuncularımın performansından çok memnunum. Bu galibiyet, bizim için çok önemliydi.” dedi.

Maç İstatistikleri

  • Toplam Şut: Everton 12, Leicester City 15
  • İsabetli Şut: Everton 4, Leicester City 7
  • Korner: Everton 4, Leicester City 6
  • Faul: Everton 10, Leicester City 12
  • Sarı Kart: Everton 2, Leicester City 1
  • Kırmızı Kart: Yok

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi