Insan Ne Ile Yaşar Leo Tolstoy Kısa Özeti

İnsan Ne İle Yaşar? Leo Tolstoy Kısa Özeti

Leo Tolstoy’un “İnsan Ne İle Yaşar?” adlı kısa öyküsü, bir ayakkabıcı olan Simon’un hikayesini anlatıyor. Simon, karısı ve üç çocuğuyla birlikte yoksul bir mahallede yaşıyor. Bir gün, Simon’un karısı hastalanıyor ve ölmek üzere oluyor. Simon, karısının hayatını kurtarmak için her şeyi yapmaya çalışıyor, ancak hiçbir şey işe yaramıyor. Karısı ölüyor ve Simon, üç çocuğuyla birlikte yapayalnız kalıyor.

Simon, karısının ölümünden sonra çok üzülüyor ve yaşamaktan vazgeçiyor. Çocuklarını terk ediyor ve ormana gidiyor. Ormanda, bir kulübede yaşamaya başlıyor ve kimseyle görüşmüyor. Bir gün, Simon’un kulübesine bir gezgin geliyor. Gezgin, Simon’a yemek ve su veriyor ve onunla sohbet ediyor. Simon, gezginle sohbet ederken, hayatın anlamını düşünmeye başlıyor.

Gezgin, Simon’a hayatın anlamının sevmek olduğunu söylüyor. Sevmek, başkalarına yardım etmek ve onların mutluluğu için çalışmak demektir. Simon, gezginin sözlerini dinliyor ve hayatını değiştirmeye karar veriyor. Kulübesinden çıkıyor ve çocuklarının yanına geri dönüyor. Çocuklarını çok özlemiştir ve onlara sarılır. Simon, çocuklarına artık onları asla terk etmeyeceğini söylüyor ve onlarla birlikte mutlu bir hayat yaşamaya başlıyor.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi