Ejderha Dövmeli Kız Kitap Özeti

Ejderha Dövmeli Kız, İsveçli yazar Stieg Larsson’un yazdığı ve 2005 yılında yayınlanan bir suç romanıdır. Roman, Millennium serisinin ilk kitabıdır ve Larsson’un ölümünden sonra yayınlanmıştır. Kitap, İsveç’te bir gazeteci olan Mikael Blomkvist ve bir bilgisayar korsanı olan Lisbeth Salander’in hikayesini anlatmaktadır.

Hikaye, Blomkvist’in bir iş adamı olan Henrik Vanger tarafından işe alınmasıyla başlar. Vanger, 40 yıl önce ortadan kaybolan yeğeni Harriet’in cinayetini çözmesini ister. Blomkvist, araştırmalarına başlar ve Harriet’in ailesinin karanlık geçmişini keşfeder. Aynı zamanda, Lisbeth Salander da Blomkvist’in araştırmalarına dahil olur ve ikili birlikte cinayeti çözmeye çalışırlar.

Ejderha Dövmeli Kız, eleştirmenler tarafından beğenilen ve dünya çapında çok satan bir kitap olmuştur. Roman, 2010 yılında David Fincher tarafından filme uyarlanmıştır. Filmde Daniel Craig, Mikael Blomkvist’i ve Rooney Mara, Lisbeth Salander’i canlandırmıştır.

Ejderha Dövmeli Kız, karanlık ve rahatsız edici bir hikayedir. Ancak, aynı zamanda çok iyi yazılmış ve sürükleyici bir romandır. Roman, cinsiyetçilik, şiddet ve yolsuzluk gibi konuları ele almaktadır.

Ejderha Dövmeli Kız, suç romanları sevenler için mutlaka okunması gereken bir kitap. Roman, sizi baştan sona heyecanlandıracak ve düşündürecek.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler:


Yayımlandı

kategorisi