Everton Burnley Özet

Everton – Burnley Özeti: 2022-23 Sezonu 17. Hafta Maçı

Tarih: 31 Aralık 2022, Cumartesi

Yer: Goodison Park, Liverpool

Hakem: David Coote

Maç Sonucu: Everton 1-1 Burnley

Goller:

  • Everton: Demarai Gray (7′)
  • Burnley: Wout Weghorst (39′)

Maç Özeti:

Everton ve Burnley, 2022-23 Premier Lig sezonunun 17. haftasında Goodison Park’ta karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan taraf Everton oldu ve Demarai Gray’in 7. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Ancak Burnley, 39. dakikada Wout Weghorst’un golüyle beraberliği sağladı. İkinci yarıda iki takım da gol fırsatları yakaladı ancak skor değişmedi ve maç 1-1 sona erdi.

Maç Analizi:

Everton, maça iyi başladı ve Demarai Gray’in golüyle erken öne geçti. Ancak Burnley, kısa sürede toparlandı ve Wout Weghorst’un golüyle beraberliği sağladı. İkinci yarıda iki takım da gol fırsatları yakaladı ancak skor değişmedi ve maç 1-1 sona erdi.

Everton, maç boyunca Burnley’den daha fazla gol fırsatı yakaladı ancak bunları değerlendiremedi. Burnley ise daha az gol fırsatı yakaladı ancak bunları daha iyi değerlendirdi. Maçın sonucunda iki takım da birer puanla yetindi.

Oyuncu Performansları:

Everton’da Demarai Gray, golüyle takımına katkı sağladı. Alex Iwobi ve Anthony Gordon da iyi bir performans sergiledi. Burnley’de ise Wout Weghorst, golüyle takımına beraberliği getirdi. Josh Brownhill ve Ashley Westwood da iyi bir performans sergiledi.

Maçın Önemi:

Everton, bu sonuçla ligdeki yerini korudu. Burnley ise bir puan alarak düşme hattından uzaklaştı.

İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi