Mavi Güneş Sarı Gökyüzü Özet

Mavi Güneş Sarı Gökyüzü

Mavi Güneş Sarı Gökyüzü, 2009 yılında yayınlanan ve yönetmenliğini ve senaristliğini Yeşim Ustaoğlu’nun yaptığı bir Türk drama filmidir. Film, 1970’li yıllarda Anadolu’da yaşayan bir ailenin hikayesini anlatıyor.

Film, babaanneleri tarafından büyütülen iki yetim kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Abla Elif (Ecem Uzun), 16 yaşında, güzel ve zeki bir kızdır. Kardeşi Meryem (Ayça Damgacı), 12 yaşında, utangaç ve içine kapanık bir kızdır. Kız kardeşler, babaanneleri tarafından çok sevilmektedirler, ancak babaanneleri de yaşlı ve hasta bir kadındır.

Bir gün, babaanneleri ölür ve kız kardeşler yetim kalırlar. Kız kardeşler, babaannelerinin ölümünden sonra köydeki diğer akrabaları tarafından dışlanırlar. Kız kardeşler, köyde yaşamaya devam etmek isterler, ancak akrabaları onları köyden kovarlar. Kız kardeşler, köyden ayrılmak zorunda kalırlar ve İstanbul’a giderler.

İstanbul’da, kız kardeşler çok zor şartlarda yaşamak zorunda kalırlar. Elif, bir fabrikada iş bulur ve Meryem de bir okulda temizlikçi olarak çalışmaya başlar. Kız kardeşler, çok çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışırlar.

Bir gün, Elif fabrikada çalışırken bir iş kazası geçirir ve yaralanır. Elif, hastaneye kaldırılır ve uzun süre tedavi görür. Meryem, ablasına bakmak için işini bırakmak zorunda kalır. Kız kardeşler, çok zor şartlarda yaşamaya devam ederler.

Bir gün, Elif hastaneden taburcu olur ve kız kardeşler tekrar bir araya gelirler. Kız kardeşler, İstanbul’da yeni bir hayat kurmaya karar verirler. Kız kardeşler, bir ev kiralarlar ve yeni bir işe başlarlar. Kız kardeşler, çok çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışırlar.

Kız kardeşler, İstanbul’da yeni bir hayat kurmayı başarırlar. Kız kardeşler, mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamaya başlarlar.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi