Mustafa Kutlu Hesap Günü Özeti

Hesap Günü Özeti

Mustafa Kutlu’nun “Hesap Günü” adlı romanı, 1980’li yıllarda Türkiye’de yaşanan siyasi ve toplumsal olayları konu alan bir distopya romanıdır. Roman, 1984 yılında, askeri bir darbenin ardından kurulan totaliter bir rejimin yönetimindeki Türkiye’de geçmektedir.

Romanın başkahramanı, genç bir gazeteci olan Ahmet’tir. Ahmet, rejimin baskıcı politikalarına karşı çıkan bir grup gazeteci ve aydınla birlikte çalışmaktadır. Bir gün, Ahmet ve arkadaşları rejim tarafından tutuklanır ve işkenceye maruz kalırlar. Ahmet, işkencelerden sonra serbest bırakılır, ancak arkadaşları öldürülür.

Ahmet, arkadaşlarının ölümünden sonra rejimin zulmüne karşı mücadele etmeye karar verir. Bir grup direnişçiyle birlikte dağlara çıkar ve rejimin askerleriyle savaşmaya başlar. Direnişçiler, uzun süre boyunca rejimin askerleriyle savaşırlar, ancak sonunda yenilirler. Ahmet, savaş sırasında yaralanır ve esir düşer.

Ahmet, esir düştükten sonra tekrar işkenceye maruz kalır. Ancak, bu sefer işkencelere dayanamaz ve ölür. Ahmet’in ölümü, rejimin zulmüne karşı mücadelenin bir sembolü haline gelir.

“Hesap Günü”, Mustafa Kutlu’nun en önemli romanlarından biridir. Roman, totaliter rejimlerin baskıcı politikalarının sonuçlarını ve insanların özgürlük mücadelesini konu almaktadır. Roman, günümüzde de hala актуальна ve birçok okuyucu tarafından beğenilmektedir.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi