Simit Adası Kitabının Özeti Uzun

Simit Adası, Aziz Nesin’in 1975 yılında yayınlanan romanıdır. Roman, İstanbul’un ortasında bulunan ve simit şeklindeki bir adada yaşayan insanların hikayesini anlatmaktadır.

Adada yaşayan insanlar, dış dünyadan tamamen kopmuş bir şekilde yaşamaktadırlar. Adada ne elektrik ne de su vardır. İnsanlar, geçimlerini balıkçılık ve tarım yaparak sağlamaktadırlar. Adada yaşayan insanların çoğu okuma yazma bilmemektedir.

Bir gün, adaya bir gemi gelir. Gemide, adaya yeni bir vali atanmıştır. Vali, adaya geldiğinde, adadaki insanların yaşam koşullarını görünce çok şaşırır. Vali, adadaki insanların yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışmaya başlar.

Vali, adaya bir okul yaptırır. Okulda, adadaki çocuklara okuma yazma öğretilir. Vali, ayrıca, adaya bir hastane yaptırır. Hastanede, adadaki insanların sağlık sorunları tedavi edilir.

Vali’nin çalışmaları sayesinde, adadaki insanların yaşam koşulları iyileşmeye başlar. Adada yaşayan insanlar, artık daha sağlıklı ve daha eğitimlidirler.

Bir gün, adaya bir grup turist gelir. Turistler, adadaki insanların yaşam biçimlerini görünce çok şaşırırlar. Turistler, adadaki insanların çok mutlu olduklarını görürler.

Turistler, adadan ayrılırken, adadaki insanların yaşam biçimlerini asla unutamayacaklarını söylerler.

Simit Adası, Aziz Nesin’in en önemli eserlerinden biridir. Roman, insanların mutluluğunun maddi zenginlikle değil, manevi değerlerle ilgili olduğunu anlatmaktadır.

Konuyla ilgili faydalı siteler:

İlgili dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi