The Little Mermaid Ingilizce Özeti

Küçük Deniz Kızı, Hans Christian Andersen’in 1837’de yayınlanan bir peri masalıdır. Hikaye, deniz kralının en küçük kızı Ariel’in bir insan prensine aşık olmasını ve onunla birlikte olmak için denizdeki hayatını terk etmesini anlatıyor.

Ariel, deniz kralı Triton’un yedi kızı arasında en küçüğü ve en güzel olanıdır. O, deniz altında yaşayan bir deniz kızıdır. Ariel, yüzeyi ve üzerinde yaşayan insanları merak etmektedir. Bir gün, yüzeyde bir gemi görür ve gemideki prens Eric’e aşık olur.

Ariel, prens Eric’i kurtarmak için yüzeye çıkar ve onu kıyıya taşır. Prens Eric, Ariel’i gördüğünde ona aşık olur. Ancak Ariel, deniz kızı olduğu için prens Eric ile birlikte olamaz.

Ariel, deniz cadısı Ursula’ya gider ve Ursula’dan onu bir insan kızına dönüştürmesini ister. Ursula, Ariel’in sesini karşılığında onu bir insan kızına dönüştürür. Ariel, prens Eric’in yanına gider ve onunla evlenir.

Ancak Ursula, Ariel’in sesini kullanarak prens Eric’i büyüleyerek onu kendisine aşık eder. Ariel, prens Eric’in Ursula’nın büyüsünden kurtulması için mücadele eder. Sonunda, Ariel, Ursula’yı yenerek prens Eric’i kurtarır.

Küçük Deniz Kızı, aşk, fedakarlık ve özgürlük temalarını işleyen bir peri masalıdır. Hikaye, birçok kez filme, televizyona ve tiyatroya uyarlanmıştır.

Konuyla ilgili faydalı siteler:

İlgili dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi