Masal Kısa Özet

Masal: Bir Zamanlar

Bir zamanlar, çok uzak bir ülkede, küçük bir köyde yaşayan bir kız vardı. Adı Pamuk Prensesti. Pamuk Prenses çok güzel ve nazik bir kızdı. Annesi öldükten sonra babası başka bir kadınla evlendi. Bu kadın çok kötü kalpli ve kıskanç bir kadındı. Pamuk Prenses’i hiç sevmezdi ve ona sürekli eziyet ederdi.

Bir gün, Pamuk Prenses ormanda yürürken bir avcıyla karşılaştı. Avcı, Pamuk Prenses’i görünce çok etkilendi ve ona aşık oldu. Pamuk Prenses de avcıyı sevdi ve onunla evlendi.

Pamuk Prenses ve avcı çok mutlu bir hayat yaşadılar. Birbirlerine çok düşkündüler ve her zaman birbirlerine destek oldular. Bir gün, Pamuk Prenses bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Adını Uyuyan Güzel koydular.

Uyuyan Güzel çok güzel bir bebekti. Pamuk Prenses ve avcı onu çok seviyorlardı. Ancak, Uyuyan Güzel’in doğumundan kısa bir süre sonra, kötü kalpli üvey anneleri onu lanetledi. Lanet, Uyuyan Güzel’in 16 yaşına geldiğinde bir iğneye batarak öleceğini söylüyordu.

Pamuk Prenses ve avcı, kızlarını lanetten korumak için onu bir kuleye kapattılar. Kuleye kimse giremezdi ve Uyuyan Güzel kimseyle görüşemezdi.

Uyuyan Güzel 16 yaşına geldiğinde, bir prens onu buldu. Prens, Uyuyan Güzel’i görünce çok etkilendi ve ona aşık oldu. Prens, Uyuyan Güzel’i öptü ve lanet bozuldu. Uyuyan Güzel uyandı ve prensle evlendi.

Pamuk Prenses ve avcı, kızlarının mutlu olduğunu görünce çok sevinçlendiler. Onlar da uzun ve mutlu bir hayat yaşadılar.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi