Sürgün Kitabı Özeti Uzun

Sürgün Kitabı Özeti

Sürgün Kitabı, Ahmet Ümit’in 2011 yılında yayınlanan romanıdır. Roman, 1915 Ermeni Tehciri’ni konu almaktadır. Roman, Ermeni Tehciri’nin başlangıcından sonuna kadar olan olayları anlatmaktadır.

Roman, 1915 yılında İstanbul’da başlar. Romanın başkahramanı olan Aram, Ermeni bir gençtir. Aram, İstanbul’da bir gazeteci olarak çalışmaktadır. Aram, Ermeni Tehciri’nin başlamasıyla birlikte ailesiyle birlikte sürgün edilir. Aram ve ailesi, öncelikle Konya’ya, ardından da Halep’e sürgün edilir. Aram ve ailesi, Halep’te çok zor şartlarda yaşamaktadırlar. Aram, Halep’te bir fabrikada işçi olarak çalışmaktadır. Aram, fabrikada çok zor şartlarda çalışmaktadır. Aram, fabrikada çalışırken bir iş kazası geçirir ve yaralanır. Aram, iş kazası geçirdikten sonra işten çıkarılır. Aram, işten çıkarıldıktan sonra sokaklarda yaşamaya başlar. Aram, sokaklarda yaşarken çok zor şartlarda yaşamaktadır. Aram, açlık ve soğukla mücadele etmek zorundadır. Aram, sokaklarda yaşarken bir gün bir grup asker tarafından tutuklanır. Aram, tutuklandıktan sonra hapishaneye gönderilir. Aram, hapishanede çok zor şartlarda yaşamaktadır. Aram, hapishanede işkence görmektedir. Aram, hapishanede uzun süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılır. Aram, serbest bırakıldıktan sonra İstanbul’a geri döner. Aram, İstanbul’a döndükten sonra gazetecilik mesleğine geri döner. Aram, gazetecilik mesleğine geri döndükten sonra Ermeni Tehciri’ni konu alan yazılar yazmaya başlar. Aram, yazılarında Ermeni Tehciri’nin vahşetini anlatmaktadır. Aram, yazılarıyla Ermeni Tehciri’nin unutulmamasını sağlamaktadır.

Sürgün Kitabı, Ermeni Tehciri’nin vahşetini anlatan bir romandır. Roman, Ermeni Tehciri’nin başlangıcından sonuna kadar olan olayları anlatmaktadır. Roman, Ermeni Tehciri’nin kurbanlarının yaşadığı acıları ve zorlukları anlatmaktadır. Roman, Ermeni Tehciri’nin unutulmamasını sağlamaktadır.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi