Trt Spor Dünya Kupası Özet

TRT Spor Dünya Kupası Özeti: 2022 Katar’da Yaşanan Heyecan

2022 FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım – 18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar’da düzenlenen 22. FIFA Dünya Kupası’dır. Turnuvaya 32 takım katılmış ve maçlar sekiz stadyumda oynanmıştır.

Grup Aşaması

Grup A’da Katar, Ekvador, Senegal ve Hollanda yer aldı. Katar, açılış maçında Ekvador’a 2-0 yenilerek turnuvaya kötü bir başlangıç yaptı. Senegal, Hollanda ile 0-0 berabere kalırken, Ekvador ise ikinci maçında Senegal’i 2-1 yenerek grup liderliğine yükseldi. Hollanda, son maçında Katar’ı 2-0 yenerek grubu lider olarak tamamladı. Ekvador ise Senegal’i 1-0 yenerek ikinci sırayı aldı.

Grup B

Grup B’de İngiltere, İran, ABD ve Galler yer aldı. İngiltere, ilk maçında İran’ı 6-2 yenerek turnuvaya etkili bir başlangıç yaptı. ABD, Galler ile 1-1 berabere kalırken, İran ise ikinci maçında Galler’i 2-0 yenerek grup liderliğine yükseldi. İngiltere, son maçında ABD’yi 0-0 berabere kalarak grubu lider olarak tamamladı. İran ise Galler’i 2-0 yenerek ikinci sırayı aldı.

Grup C

Grup C’de Arjantin, Suudi Arabistan, Meksika ve Polonya yer aldı. Arjantin, ilk maçında Suudi Arabistan’a 2-1 yenilerek turnuvaya şok bir başlangıç yaptı. Meksika, Polonya ile 0-0 berabere kalırken, Arjantin ise ikinci maçında Meksika’yı 2-0 yenerek grup liderliğine yükseldi. Polonya, son maçında Suudi Arabistan’ı 2-0 yenerek grubu lider olarak tamamladı. Arjantin ise Meksika’yı 2-0 yenerek ikinci sırayı aldı.

Grup D

Grup D’de Fransa, Avustralya, Danimarka ve Tunus yer aldı. Fransa, ilk maçında Avustralya’yı 4-1 yenerek turnuvaya etkili bir başlangıç yaptı. Danimarka, Tunus ile 0-0 berabere kalırken, Fransa ise ikinci maçında Danimarka’yı 2-1 yenerek grup liderliğine yükseldi. Avustralya, son maçında Tunus’u 1-0 yenerek grubu lider olarak tamamladı. Danimarka ise Tunus’u 1-0 yenerek ikinci sırayı aldı.

Son 16 Turu

Son 16 turunda Hollanda, ABD’yi 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Arjantin, Avustralya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Fransa, Polonya’yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. İngiltere, Senegal’i 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek Final

Çeyrek finalde Hollanda, Arjantin’e 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Fransa, İngiltere’yi 2-1 yenerek yarı finale yükseldi. Hırvatistan, Brezilya’yı penaltılarla 4-2 yenerek yarı finale yükseldi. Fas, Portekiz’i 1-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Yarı Final

Yarı finalde Arjantin, Hırvatistan’ı 3-0 yenerek finale yükseldi. Fransa, Fas’ı 2-0 yenerek finale yükseldi.

Final

Finalde Arjantin, Fransa’yı penaltılarla 4-2 yenerek 2022 FIFA Dünya Kupası’nı kazandı. Arjantin, üçüncü kez Dünya Kupası şampiyonluğuna ulaşırken, Fransa ise ikinci kez Dünya Kupası’nda ikinci oldu.

En İyi Oyuncu

2022 FIFA Dünya Kupası’nın en iyi oyuncusu Arjantinli Lionel Messi seçildi. Messi, turnuvada 7 gol ve 3 asistle oynadı.

En İyi Kaleci

2022 FIFA Dünya Kupası’nın en iyi kalecisi Arjantinli Emiliano Martínez seçildi. Martínez, turnuvada 3 penaltı kurtardı ve Arjantin’in şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

En İyi Genç Oyuncu

2022 FIFA Dünya Kupası’nın en iyi genç oyuncusu Arjantinli Enzo Fernández seçildi. Fernández, turnuvada 1 gol ve 2 asistle oynadı ve Arjantin’in şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

En İyi Gol

2022 FIFA Dünya Kupası’nın en iyi golü Arjantinli Enzo Fernández’in Meksika’ya attığı gol seçildi. Fernández, maçın 87. dakikasında uzaktan attığı muhteşem golle Arjantin’e galibiyeti getirdi.

En İyi Maç

2022 FIFA Dünya Kupası’nın en iyi maçı Arjantin ile Fransa arasında oynanan final maçı seçildi. Maç, 3-3 berabere sona erdi ve Arjantin penaltılarla şampiyon oldu. Maç, iki takımın da birbirlerine üstünlük kurduğu ve çok sayıda golün atıldığı heyecanlı bir maç oldu.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi