Anne Kafamda Bit Var Özet

Anne Kafamda Bit Var Özeti

Anne Kafamda Bit Var, Ayşegül Genç’in 2017 yılında yayınlanan romanıdır. Roman, 12 yaşındaki bir kız çocuğu olan Aylin’in hikayesini anlatmaktadır. Aylin, annesi ve babasıyla birlikte İstanbul’da yaşamaktadır. Babası işsizdir ve annesi ise temizlik işlerinde çalışmaktadır. Aylin’in ailesi çok fakirdir ve geçimlerini zorlukla sağlamaktadırlar.

Bir gün Aylin’in kafasında bit olduğunu fark eder. Annesi onu doktora götürür ve doktor Aylin’e ilaç verir. Ancak ilaçlar işe yaramaz ve Aylin’in kafasındaki bitler çoğalmaya devam eder. Aylin’in annesi onu okula göndermekten vazgeçer ve Aylin evde kalmaya başlar.

Aylin, evde yalnız kaldığı zamanlarda kitap okumaya başlar. Kitaplar sayesinde yeni şeyler öğrenir ve dünyaya farklı bir gözle bakmaya başlar. Aylin, kitaplar sayesinde hayatının anlamını da keşfeder.

Bir gün Aylin’in babası iş bulur ve ailesinin geçimi düzelir. Aylin de okula geri döner. Aylin, okulda çok başarılı olur ve üniversiteye gider. Aylin, üniversiteden mezun olduktan sonra öğretmen olur ve çocuklara kitap okumayı öğretir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi