Anneannem Bulutları Boyuyor Özet

Anneannem Bulutları Boyuyor Özet

Anneannem Bulutları Boyuyor, Ayşegül Genç’in 2017 yılında yayınlanan çocuk romanıdır. Roman, 10 yaşındaki Deniz’in anneannesinin ölümüyle başa çıkma sürecini konu almaktadır.

Deniz, anneannesini çok sever. Anneannesi ona hikayeler anlatır, şarkılar söyler ve ona yemek yapar. Deniz, anneannesinin öldüğünü öğrendiğinde çok üzülür. Annesi ve babası ona anneannesinin artık gökyüzünde olduğunu söylerler. Deniz, anneannesini özler ve onunla konuşmak ister. Bir gün, Deniz bulutlara bakarken anneannesinin yüzünü görür. Deniz, anneannesinin bulutları boyadığını düşünür.

Deniz, anneannesinin bulutları boyadığını düşünerek onu özlemini gidermeye çalışır. Bulutlara baktığında anneannesinin yüzünü görür ve onunla konuşur. Deniz, anneannesinin ölümünden sonra da onunla birlikte olduğunu hisseder.

Anneannem Bulutları Boyuyor, ölüm ve yas süreciyle başa çıkma konusunda çocuklara yardımcı olabilecek bir romandır. Roman, çocuklara ölümün doğal bir süreç olduğunu ve sevdiklerini kaybettiklerinde bile onların her zaman kalplerinde yaşayacağını öğretir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi