Aquaman Film Özeti

Aquaman Filmi Özeti

Aquaman, 2018 yılında vizyona giren ve DC Comics’in aynı adlı süper kahramanına dayanan bir Amerikan süper kahraman filmi. Film, James Wan tarafından yönetildi ve David Leslie Johnson-McGoldrick ve Will Beall tarafından yazıldı. Filmde Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II ve Nicole Kidman rol aldı.

Film, Arthur Curry’nin (Jason Momoa) hikayesini anlatıyor. Arthur, Atlantik Okyanusu’nun altında bulunan Atlantis krallığının kralı Orin (Temuera Morrison) ve deniz feneri bekçisi Atlanna’nın (Nicole Kidman) oğludur. Arthur, çocukluğundan beri su altında yaşama yeteneğine sahiptir ve Atlantis’in koruyucusu olarak yetiştirilmiştir. Ancak, Arthur’un üvey kardeşi Orm (Patrick Wilson), Atlantis’in yüzey dünyasına karşı savaş açmak istemektedir. Arthur, Atlantis’i ve yüzey dünyasını kurtarmak için Orm’a karşı savaşmak zorundadır.

Aquaman, eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Bazı eleştirmenler filmin görsel efektlerini ve aksiyon sahnelerini övdü, ancak diğerleri filmin senaryosunu ve karakterlerini eleştirdi. Film, dünya çapında 1,148 milyar dolar hasılat elde etti ve 2018’in en yüksek hasılat yapan altıncı filmi oldu.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi