Balım Kız Dalım Oğul Kitap Özeti

Balım Kız Dalım Oğul Kitap Özeti

Balım Kız Dalım Oğul, Ayşe Kulin’in 2018 yılında yayınlanan romanıdır. Roman, 1960’lı yıllarda İstanbul’da yaşayan bir ailenin hikayesini anlatmaktadır. Ailenin başı, emekli bir subay olan Ali Bey’dir. Ali Bey’in eşi Ayşe Hanım ise ev hanımıdır. Çiftin iki çocuğu vardır: kızı Aylin ve oğlu Can.

Aylin, güzel ve zeki bir genç kızdır. Can ise yakışıklı ve atletik bir gençtir. Aylin, üniversitede okumaktadır ve Can ise lisede okumaktadır. Aile, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmektedir. Ancak, bir gün Can’ın başına gelen bir kaza, ailenin hayatını altüst eder. Can, bir araba kazasında ağır yaralanır ve komaya girer. Aile, Can’ın iyileşmesi için elinden geleni yapar, ancak Can bir türlü komadan çıkamaz.

Yıllar geçer ve Can hala komada kalır. Aylin, üniversiteden mezun olur ve iş bulur. Can ise hala hastanede yatmaktadır. Aylin, Can’ın iyileşmesi için umudunu kaybetmez ve onu her gün ziyaret eder. Bir gün, Can’ın komadan çıktığı haberi gelir. Aile, bu habere çok sevinir ve Can’ı hastaneden eve getirir. Can, uzun süreli bir rehabilitasyon sürecinden sonra eski sağlığına kavuşur.

Can’ın iyileşmesi, ailenin hayatında yeni bir sayfa açar. Aile, daha önce hiç olmadığı kadar birbirine yakınlaşır. Aylin ve Can, işlerinde başarılı olurlar ve mutlu bir hayat sürerler. Ali Bey ve Ayşe Hanım ise, çocuklarının mutluluğunu görerek huzur içinde yaşarlar.

Balım Kız Dalım Oğul Kitabı Hakkında Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi