Beşiktaş Sarpsborg 08 Özet

Beşiktaş – Sarpsborg 08 Özeti

Beşiktaş ve Sarpsborg 08, 2018-19 UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’nun ilk maçında 26 Temmuz 2018 Perşembe günü Vodafone Park’ta karşı karşıya geldi. Maç, Beşiktaş’ın 3-1’lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Maça hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu. 10. dakikada Adem Ljajiç’in golüyle öne geçen siyah-beyazlılar, 20. dakikada Ryan Babel’in golüyle farkı ikiye çıkardı. Sarpsborg 08, 35. dakikada Patrick Mortensen’in golüyle farkı bire indirdi. Ancak Beşiktaş, 65. dakikada Cyle Larin’in golüyle farkı tekrar ikiye çıkardı ve karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Beşiktaş, bu sonuçla rövanş maçına avantajlı bir skorla gidecek. Sarpsborg 08 ise, rövanş maçında en az 2 gol atıp gol yemeden kazanması durumunda tur atlayacak.

Maçın Öne Çıkan Oyuncuları

  • Adem Ljajiç (Beşiktaş): Sırp oyuncu, maçın ilk golünü attı ve Beşiktaş’ın galibiyetinde önemli rol oynadı.
  • Ryan Babel (Beşiktaş): Hollandalı oyuncu, maçın ikinci golünü attı ve Beşiktaş’ın galibiyetine katkıda bulundu.
  • Cyle Larin (Beşiktaş): Kanadalı oyuncu, maçın üçüncü golünü attı ve Beşiktaş’ın galibiyetini perçinledi.
  • Patrick Mortensen (Sarpsborg 08): Danimarkalı oyuncu, Sarpsborg 08’in tek golünü attı ve takımının umutlarını canlı tuttu.

Maçın Detaylı Özeti

Maçın ilk dakikalarında iki takım da birbirlerini yokladı. Ancak 10. dakikada Beşiktaş, Adem Ljajiç’in golüyle öne geçti. Ljajiç, Ryan Babel’in pasını iyi değerlendirdi ve Sarpsborg 08 kalecisi Anders Kristiansen’ı avladı.

Beşiktaş, golün ardından oyunun kontrolünü eline aldı ve Sarpsborg 08’e gol fırsatı vermedi. 20. dakikada Ryan Babel, Beşiktaş’ın ikinci golünü attı. Babel, Adem Ljajiç’in pasını iyi değerlendirdi ve Sarpsborg 08 kalecisi Anders Kristiansen’ı bir kez daha avladı.

Sarpsborg 08, 35. dakikada Patrick Mortensen’in golüyle farkı bire indirdi. Mortensen, Beşiktaş defansının hatasını iyi değerlendirdi ve Beşiktaş kalecisi Loris Karius’u avladı.

Beşiktaş, ikinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tuttu ve Sarpsborg 08’e gol fırsatı vermedi. 65. dakikada Cyle Larin, Beşiktaş’ın üçüncü golünü attı. Larin, Ryan Babel’in pasını iyi değerlendirdi ve Sarpsborg 08 kalecisi Anders Kristiansen’ı bir kez daha avladı.

Beşiktaş, bu sonuçla rövanş maçına avantajlı bir skorla gidecek. Sarpsborg 08 ise, rövanş maçında en az 2 gol atıp gol yemeden kazanması durumunda tur atlayacak.

Maç Sonrası Açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından yaptığı açıklamada, “İyi bir oyun oynadık ve galibiyeti hak ettik. Rövanş maçında da aynı şekilde mücadele edip tur atlamak istiyoruz.” dedi.

Sarpsborg 08 Teknik Direktörü Geir Bakke, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Beşiktaş çok iyi bir takım. Biz de elimizden geleni yaptık ama yeterli olmadı. Rövanş maçında daha iyi oynayıp tur atlamak istiyoruz.” dedi.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi