Beşiktaş Özet Konya

Beşiktaş-Konyaspor Maçı Özeti

Beşiktaş ve Konyaspor, 2022-2023 Süper Lig sezonunun 23. haftasında Vodafone Park’ta karşı karşıya geldi. Maç, Beşiktaş’ın 3-2’lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Maça hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, 10. dakikada Cenk Tosun’un golüyle 1-0 öne geçti. Konyaspor, 20. dakikada Amir Hadziahmetovic’in golüyle skoru eşitledi. İlk yarı 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıda Beşiktaş, oyuna daha etkili başladı. Siyah-beyazlılar, 55. dakikada Wout Weghorst’un golüyle 2-1 öne geçti. Konyaspor, 65. dakikada Guilherme’nin golüyle skoru tekrar eşitledi. Ancak Beşiktaş, 80. dakikada Cenk Tosun’un ikinci golüyle 3-2 öne geçti ve bu skorla maçı kazandı.

Maç Sonrası Açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Zorlu bir maçtı. Konyaspor, iyi bir takım. Biz de iyi mücadele ettik ve kazandık. Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Şimdi önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ise, “Beşiktaş’a karşı iyi bir oyun oynadık. Ancak bazı hatalar yaptık ve bunlar bize pahalıya mal oldu. Maçı kaybettiğimiz için üzgünüz. Ancak önümüzdeki maçlara bakacağız ve daha iyi sonuçlar almaya çalışacağız” diye konuştu.

Maçın Öne Çıkan Oyuncuları

Beşiktaş’ta Cenk Tosun, iki gol atarak maçın yıldızı oldu. Wout Weghorst da bir gol ve bir asistle etkili bir oyun sergiledi. Konyaspor’da ise Guilherme, bir gol ve bir asistle takımının en etkili oyuncusu oldu.

Maçın İstatistikleri

Beşiktaş, maçta %53 topla oynama oranına sahip oldu. Siyah-beyazlılar, 15 şut çekerken, bunların 6’sı isabetliydi. Konyaspor ise %47 topla oynama oranına sahip oldu. Yeşil-beyazlılar, 10 şut çekerken, bunların 4’ü isabetliydi.

Sonuç

Beşiktaş, Konyaspor’u 3-2 yenerek önemli bir galibiyet aldı. Siyah-beyazlılar, bu galibiyetle puanını 48’e yükseltti ve ligde 3. sıraya yükseldi. Konyaspor ise puanını 36’da bıraktı ve ligde 9. sırada kaldı.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi