Eşkiya Özet

Eşkiya (1996)

Yönetmen: Yavuz Turgul

Oyuncular: Şener Şen, Uğur Yücel, Kadir İnanır, Tuncel Kurtiz, Yeşim Salkım, Demet Akbağ, Erdal Tosun, Zafer Algöz, Mustafa Sandal

Süre: 150 dakika

Tür: Dram, aksiyon, suç

Konusu:

Eşkiya, 1996 yılında Yavuz Turgul tarafından yönetilen ve Şener Şen, Uğur Yücel, Kadir İnanır, Tuncel Kurtiz, Yeşim Salkım, Demet Akbağ, Erdal Tosun, Zafer Algöz ve Mustafa Sandal’ın oynadığı bir Türk dram, aksiyon ve suç filmidir.

Film, 1970’li yıllarda Anadolu’da geçmektedir. Baran (Şener Şen) ve Kemal (Uğur Yücel), çocukluk arkadaşıdırlar. Bir gün, Baran’ın babası, köy ağası tarafından öldürülür. Baran, babasının intikamını almak için köy ağasını öldürür ve dağa çıkar. Kemal ise, Baran’ın peşine düşer ve onu yakalamaya çalışır.

Baran, dağda eşkıya olur ve kısa sürede ünlenir. Halk, Baran’ı bir kahraman olarak görür ve onu destekler. Kemal ise, Baran’ı yakalamak için elinden geleni yapar, ancak başarılı olamaz.

Bir gün, Baran ve Kemal, bir çatışmada karşı karşıya gelirler. Baran, Kemal’i yaralar ve onu ölüme terk eder. Ancak, Kemal ölmez ve Baran’ın peşine düşmeye devam eder.

Sonunda, Baran ve Kemal, bir düelloda karşı karşıya gelirler. Baran, Kemal’i öldürür ve eşkıyalık hayatına son verir.

Filmin Önemi:

Eşkiya, Türk sinemasının en önemli filmlerinden biri olarak kabul edilir. Film, gerçekçi anlatımı, güçlü oyunculukları ve etkileyici müzikleriyle beğeni toplamıştır. Eşkiya, birçok ödül kazanmış ve uluslararası alanda da gösterilmiştir.

Filmin Faydalı Siteleri:

Filmin İlgili Dosyaları:


Yayımlandı

kategorisi