Fareli Köyün Kavalcısı Kısa Özet

Fareli Köyün Kavalcısı, Alman masal yazarı Grimm Kardeşler tarafından derlenen bir masaldır. Masal, farelerin istilasına uğrayan bir köyün kurtuluşunu konu almaktadır.

Bir zamanlar, farelerin istilasına uğrayan bir köy varmış. Fareler her yerdeydiler; evlerde, ahırlarda, ambarlarda, hatta insanların yataklarında bile. Köylüler farelerden çok korkuyorlardı ve ne yapacaklarını bilmiyorlardı.

Bir gün, köyün meydanında bir kavalcı belirdi. Kavalcı, fareleri kovabileceğini söyledi. Köylüler önce inanmadılar, ancak kavalcı ısrar etti. Sonunda köylüler kavalcıyı denemeye karar verdiler.

Kavalcı kavalını çalmaya başladı. Fareler kavalın sesini duyar duymaz köy meydanına toplanmaya başladılar. Kavalcı çalmaya devam etti ve fareler onu takip etmeye başladılar. Kavalcı köyün dışına çıktı ve fareler de onu takip etti.

Kavalcı bir nehrin kıyısına geldi ve kavalını çalmaya devam etti. Fareler nehre atlamaya başladılar ve boğuldular. Kavalcı kavalını çalmayı bıraktığında, tüm fareler ölmüştü.

Köylüler kavalcıya çok teşekkür ettiler. Kavalcı köyün kahramanı olmuştu. Köylüler kavalcıya bir ödül verdiler ve kavalcı köyde yaşamaya başladı.

Fareli Köyün Kavalcısı, iyiliğin kötülüğe karşı zaferini anlatan bir masaldır. Masal, insanların birlik ve beraberlik içinde çalışarak her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini öğretir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi