Fenerbahçe Özel Maç Özeti

Fenerbahçe Özel Maç Özeti

Fenerbahçe, 2022-23 sezonuna hazırlık amacıyla 12 Temmuz 2022 Salı günü İspanya’nın Valencia şehrinde Valencia ile özel bir maç oynadı. Maç, Mestalla Stadyumu’nda oynandı ve Fenerbahçe, rakibini 3-0 mağlup etti.

Fenerbahçe, maça hızlı başladı ve ilk yarının başlarında Valencia kalesinde birkaç gol fırsatı yakaladı. Ancak, Valencia kalecisi Giorgi Mamardashvili, bu fırsatları değerlendirmeyi başardı. Fenerbahçe, ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

İkinci yarıda Fenerbahçe, oyunun kontrolünü ele geçirdi ve Valencia kalesine daha fazla gol fırsatı yarattı. 55. dakikada, Fenerbahçe’nin yeni transferi Michy Batshuayi, Valencia defansının arkasına sızdı ve kaleci Mamardashvili’yi geçerek topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe, 1-0 öne geçti.

  1. dakikada, Fenerbahçe’nin bir diğer yeni transferi Lincoln Henrique, Valencia defansının arasından sıyrıldı ve kaleci Mamardashvili’yi yine geçerek topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe, 2-0 öne geçti.

  2. dakikada, Fenerbahçe’nin genç oyuncusu Arda Güler, Valencia defansının arkasına sızdı ve kaleci Mamardashvili’yi geçerek topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe, 3-0 öne geçti.

Fenerbahçe, maçı 3-0 kazanarak sezon öncesi hazırlıklarına iyi bir başlangıç yaptı. Fenerbahçe’nin yeni transferleri Michy Batshuayi, Lincoln Henrique ve Arda Güler, maçta iyi bir performans sergilediler.

Maç Sonrası Açıklamalar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Valencia’ya karşı iyi bir maç oynadık. Yeni transferlerimiz Michy Batshuayi, Lincoln Henrique ve Arda Güler, maçta iyi bir performans sergilediler. Sezon öncesi hazırlıklarımıza iyi bir başlangıç yaptık.” dedi.

Valencia Teknik Direktörü Gennaro Gattuso, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe’ye karşı iyi bir maç oynamadık. Fenerbahçe, bizden daha iyi bir takımdı. Sezon öncesi hazırlıklarımıza kötü bir başlangıç yaptık.” dedi.

Maç İstatistikleri

  • Fenerbahçe: 12 şut (6 isabetli), 5 köşe vuruşu, %52 topla oynama oranı
  • Valencia: 9 şut (3 isabetli), 3 köşe vuruşu, %48 topla oynama oranı

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi