Kocaeli Sağlık Ve Teknoloji Üniversitesi Ücretleri

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Ücretleri

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KSTÜ), 2019 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir. Üniversite, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yer almaktadır. KSTÜ, sağlık bilimleri ve teknoloji alanlarında eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütmektedir.

KSTÜ’de eğitim ücretleri, bölüm ve programa göre değişmektedir. Lisans programlarında eğitim ücretleri yıllık 10.000 TL ile 20.000 TL arasında değişmektedir. Yüksek lisans programlarında eğitim ücretleri yıllık 15.000 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir. Doktora programlarında eğitim ücretleri yıllık 20.000 TL ile 30.000 TL arasında değişmektedir.

KSTÜ’de eğitim ücretleri dışında, öğrencilerin ödemesi gereken diğer ücretler de bulunmaktadır. Bu ücretler arasında kayıt ücreti, öğrenci katkı payı, sağlık sigortası primi ve kitap ücreti yer almaktadır. Kayıt ücreti, öğrencilerin üniversiteye ilk kayıt yaptırdıklarında ödedikleri bir ücrettir. Öğrenci katkı payı, öğrencilerin her dönem ödedikleri bir ücrettir. Sağlık sigortası primi, öğrencilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için ödedikleri bir ücrettir. Kitap ücreti ise, öğrencilerin ders kitaplarını satın almak için ödedikleri bir ücrettir.

KSTÜ’de eğitim ücretleri ve diğer ücretler, her yıl Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenmektedir. Ücretler, her yılın Ocak ayında Resmi Gazete’de yayınlanmaktadır.

KSTÜ’de Eğitim Ücretleri Hakkında Faydalı Siteler

KSTÜ’de Eğitim Ücretleri Hakkında Faydalı Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi