Oğlumuz Hikayesi Özeti

Oğlumuz Hikayesi Özeti

Oğlumuz Hikayesi, yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı, senaryosunu ise Hakan Günday’ın yazdığı 2018 yapımı bir Türk dram filmidir. Film, 1980’li yıllarda İstanbul’da yaşayan bir ailenin hikayesini anlatmaktadır.

Ailenin babası Ahmet (Çetin Tekindor), bir fabrikada işçi olarak çalışmaktadır. Annesi Ayşe (Songül Öden) ise ev hanımıdır. Çocukları Deniz (Boran Kuzum) ve Elif (Merve Dizdar) ise henüz lise öğrencisidir.

Ahmet, işten eve geldiğinde genellikle yorgun ve sinirlidir. Ayşe ise elinden geldiğince çocuklarına iyi bir anne olmaya çalışmaktadır. Deniz ve Elif ise birbirlerine çok yakın iki kardeştir.

Bir gün, Ahmet işten eve geldiğinde Ayşe’nin kendisini terk ettiğini öğrenir. Ayşe, Ahmet’in sürekli olarak kendisine ve çocuklarına şiddet uygulamasından bıkmıştır. Ahmet, Ayşe’nin gidişine çok üzülür ve çocuklarına iyi bir baba olmaya çalışmaya başlar.

Deniz ve Elif, annelerinin gidişinden sonra çok zor günler geçirirler. Ahmet, çocuklarına hem annelik hem de babalık yapmaya çalışmaktadır. Ancak, Ahmet’in işi çok zorludur.

Bir gün, Deniz okuldan eve geldiğinde babasının intihar ettiğini öğrenir. Deniz, babasının ölümünden sonra çok büyük bir yıkım yaşar. Elif ise abisine destek olmaya çalışmaktadır.

Deniz ve Elif, babalarının ölümünden sonra hayatlarını yeniden kurmaya çalışırlar. Deniz, üniversiteye gider ve başarılı bir iş adamı olur. Elif ise öğretmen olur ve çocuklara yardım etmeye çalışır.

Oğlumuz Hikayesi, bir ailenin parçalanmasının ve çocukların yaşadığı travmaların hikayesidir. Film, izleyicilere aile bağlarının önemini ve şiddetin yıkıcı etkilerini göstermektedir.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi