Pride And Prejudice Türkçe Özet

Gurur ve Önyargı

Jane Austen’in 1813 yılında yayınlanan Gurur ve Önyargı adlı romanı, İngiliz edebiyatının en sevilen ve en çok okunan eserlerinden biridir. Roman, 19. yüzyılın başlarında İngiltere’nin kırsal kesiminde yaşayan Bennet ailesinin hikayesini anlatmaktadır.

Bennet ailesi, Bay ve Bayan Bennet ile beş kızlarından oluşmaktadır. Kızların isimleri Jane, Elizabeth, Mary, Kitty ve Lydia’dır. Bay Bennet, zengin bir toprak sahibidir, ancak ailesinin geçimini sağlamak için yeterli parası yoktur. Bayan Bennet ise, kızlarını zengin ve iyi huylu beyefendilerle evlendirmek için elinden geleni yapmaktadır.

Romanın başında, zengin ve bekar bir beyefendi olan Bay Bingley, Bennet ailesinin yaşadığı kasabaya taşınır. Bay Bingley, Jane Bennet’e aşık olur ve ona evlenme teklif eder. Ancak, Jane’in kız kardeşi Elizabeth, Bay Bingley’in arkadaşı Bay Darcy’ye karşı önyargılıdır ve onun kibirli ve gururlu bir adam olduğunu düşünmektedir.

Bay Darcy de Elizabeth’e aşık olur, ancak Elizabeth’in önyargısı nedeniyle ona olan duygularını gizler. Roman boyunca, Elizabeth ve Bay Darcy birbirlerine karşı olan önyargılarını aşmaya çalışırlar ve sonunda mutlu bir şekilde evlenirler.

Gurur ve Önyargı, aşk, evlilik ve toplumsal sınıflar arasındaki ilişkiler gibi konuları ele alan bir romandır. Roman, Austen’in keskin gözlemleri ve mizah anlayışı ile yazılmıştır. Gurur ve Önyargı, birçok kez filme ve televizyona uyarlanmıştır.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi