Refik Halit Karay Eskici Hikayesi Özeti

Eskici Hikayesi Özeti

Refik Halit Karay’ın “Eskici” hikayesi, İstanbul’da yaşayan bir eskici olan Ali Rıza’nın hikayesini anlatıyor. Ali Rıza, eski eşyalar satın alıp satarak geçimini sağlayan bir adamdır. Bir gün, Ali Rıza sokakta yürürken bir kadının elinde eski bir saat gördü. Kadın saati satmak istediğini söyledi ve Ali Rıza saati satın aldı.

Ali Rıza saati evine götürdü ve incelemeye başladı. Saat çok eski ve yıpranmıştı, ancak Ali Rıza saatin değerli olduğunu anlamıştı. Ali Rıza saati tamir ettirdi ve saatin çalışmasını sağladı. Daha sonra saati bir antika dükkanına sattı ve çok iyi bir para kazandı.

Ali Rıza, saatten kazandığı parayla yeni bir iş kurdu. Bir dükkân açtı ve eski eşyalar satmaya başladı. Ali Rıza’nın dükkânı çok başarılı oldu ve Ali Rıza kısa sürede zengin oldu.

Bir gün, Ali Rıza dükkânında çalışırken bir kadın geldi. Kadın, Ali Rıza’ya eski bir yüzük satmak istediğini söyledi. Ali Rıza yüzüğü inceledi ve yüzüğün çok değerli olduğunu anladı. Ali Rıza yüzüğü satın aldı ve kadına çok iyi bir para verdi.

Kadın yüzüğü sattıktan sonra dükkândan çıktı ve gitti. Ali Rıza yüzüğü evine götürdü ve incelemeye başladı. Yüzük çok eski ve yıpranmıştı, ancak Ali Rıza yüzüğün değerli olduğunu anlamıştı. Ali Rıza yüzüğü tamir ettirdi ve yüzüğün çalışmasını sağladı. Daha sonra yüzüğü bir müzeye bağışladı.

Ali Rıza, yüzüğü müzeye bağışladıktan sonra çok mutlu oldu. Ali Rıza, yüzüğün artık güvenli bir yerde olduğunu ve yüzüğün gelecek nesillere kalacağını biliyordu.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi