Sivas Samsunspor Maç Özeti

Sivas Samsunspor Maç Özeti: 2022-2023 Sezonu 19. Hafta

Sivas Belediyespor ve Samsunspor, 2022-2023 sezonu 19. haftasında 15 Ocak 2023 Pazar günü saat 16:00’da Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maç, Sivas Belediyespor’un 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Maçın İlk Yarısı

Maça hızlı başlayan taraf Sivas Belediyespor oldu. Ev sahibi ekip, 10. dakikada Emre Kılınç’ın golüyle 1-0 öne geçti. Samsunspor, 20. dakikada Yasin Öztekin’in golüyle beraberliği sağladı. İlk yarı, 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Maçın İkinci Yarısı

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Sivas Belediyespor oldu. Ev sahibi ekip, 50. dakikada yine Emre Kılınç’ın golüyle 2-1 öne geçti. Samsunspor, geri kalan dakikalarda birçok gol fırsatı yakaladı ancak bunları değerlendiremedi. Maç, Sivas Belediyespor’un 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi.

Maç Sonrası Açıklamalar

Sivas Belediyespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Çok zorlu bir maçtı. Samsunspor, iyi bir takım. Biz de iyi mücadele ettik ve kazandık. Bu galibiyet bizim için çok önemliydi.” dedi.

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Hakem hataları nedeniyle kaybettik. Hakem, Sivas Belediyespor’a iki tane penaltı vermedi. Biz de gol fırsatlarını değerlendiremedik. Bu yüzden kaybettik.” dedi.

Maçın Öne Çıkan Oyuncuları

Sivas Belediyespor’da Emre Kılınç, iki gol atarak maçın yıldızı oldu. Samsunspor’da ise Yasin Öztekin, tek golüyle takımının tek golünü attı.

Maçın İstatistikleri

Sivas Belediyespor, maçta %53 topla oynama oranına sahip oldu. Samsunspor ise %47 topla oynama oranına sahip oldu.

Sivas Belediyespor, maçta 12 şut çekti. Bunlardan 5’i isabetliydi. Samsunspor ise 10 şut çekti. Bunlardan 4’ü isabetliydi.

Sivas Belediyespor, maçta 5 korner kullandı. Samsunspor ise 3 korner kullandı.

Sivas Belediyespor, maçta 19 faul yaptı. Samsunspor ise 15 faul yaptı.

Sivas Belediyespor, maçta 2 sarı kart gördü. Samsunspor ise 3 sarı kart gördü.

Maçın Önemi

Sivas Belediyespor, bu galibiyetle puanını 28’e yükseltti ve ligde 10. sıraya yükseldi. Samsunspor ise puanını 22’de bıraktı ve ligde 14. sırada kaldı.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi