Spider Man Far From Home Özet

Örümcek Adam: Evden Uzakta

Örümcek Adam: Evden Uzakta, 2019 yapımı bir Amerikan süper kahraman filmi ve Marvel Sinematik Evreni’nin (MCU) 23. filmi. Film, Jon Watts tarafından yönetildi ve Chris McKenna ve Erik Sommers tarafından yazıldı. Filmde Tom Holland, Zendaya, Jake Gyllenhaal, Marisa Tomei, Jon Favreau, Tony Revolori, Angourie Rice, Samuel L. Jackson ve Cobie Smulders rol alıyor.

Film, Örümcek Adam: Eve Dönüş’ün (2017) olaylarından sonra geçiyor. Peter Parker, okul gezisi için Avrupa’ya giderken, Mysterio adlı bir süper kahramanla tanışır. Mysterio, Peter’a dünyayı tehdit eden bir grup elemental yaratıktan bahseder ve Peter’dan yardım ister. Peter, Mysterio’ya yardım etmeyi kabul eder ve birlikte elemental yaratıklarla savaşmaya başlarlar.

Ancak, Peter kısa sürede Mysterio’nun aslında bir dolandırıcı olduğunu ve elemental yaratıkları kendisinin yarattığını öğrenir. Mysterio, Peter’ı öldürmeye çalışır, ancak Peter onu yenmeyi başarır. Peter, Mysterio’nun planlarını bozar ve dünyayı kurtarır.

Konusu

Örümcek Adam: Evden Uzakta, Peter Parker’ın okul gezisi için Avrupa’ya gitmesiyle başlıyor. Peter, gezide MJ (Zendaya) ve Ned (Jacob Batalon) ile birliktedir. Peter, Avrupa’da Mysterio (Jake Gyllenhaal) adlı bir süper kahramanla tanışır. Mysterio, Peter’a dünyayı tehdit eden bir grup elemental yaratıktan bahseder ve Peter’dan yardım ister. Peter, Mysterio’ya yardım etmeyi kabul eder ve birlikte elemental yaratıklarla savaşmaya başlarlar.

Ancak, Peter kısa sürede Mysterio’nun aslında bir dolandırıcı olduğunu ve elemental yaratıkları kendisinin yarattığını öğrenir. Mysterio, Peter’ı öldürmeye çalışır, ancak Peter onu yenmeyi başarır. Peter, Mysterio’nun planlarını bozar ve dünyayı kurtarır.

Karakterler

  • Peter Parker / Örümcek Adam (Tom Holland): Bir lise öğrencisi ve süper kahraman.
  • MJ (Zendaya): Peter’ın sınıf arkadaşı ve aşkı.
  • Ned (Jacob Batalon): Peter’ın en iyi arkadaşı.
  • Mysterio (Jake Gyllenhaal): Bir dolandırıcı ve elemental yaratıkların yaratıcısı.
  • May Parker (Marisa Tomei): Peter’ın teyzesi.
  • Happy Hogan (Jon Favreau): Tony Stark’ın eski koruması ve May’in sevgilisi.
  • Flash Thompson (Tony Revolori): Peter’ın okul arkadaşı ve rakibi.
  • Betty Brant (Angourie Rice): Peter’ın okul arkadaşı ve Flash’ın kız arkadaşı.
  • Nick Fury (Samuel L. Jackson): S.H.I.E.L.D.’in eski direktörü.
  • Maria Hill (Cobie Smulders): S.H.I.E.L.D.’in eski bir ajanı.

Yapım

Örümcek Adam: Evden Uzakta, 2 Temmuz 2019’da Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterime girdi. Film, dünya çapında 1,132 milyar dolar hasılat elde etti. Film, eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı. Eleştirmenler, filmin aksiyon sahnelerini, oyunculuk performanslarını ve mizahını övdüler.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi