Uçan Sınıf Ayrıntılı Özet

Uçan Sınıf

Uçan Sınıf, 2003 yılında yayınlanan bir Türk televizyon dizisidir. Dizi, İstanbul’da yaşayan bir grup lise öğrencisinin maceralarını konu almaktadır. Dizi, 2003 yılında yayınlanmaya başlamış ve 2005 yılında sona ermiştir. Dizi, toplam 52 bölümden oluşmaktadır.

Konusu

Dizi, İstanbul’da yaşayan bir grup lise öğrencisinin maceralarını konu almaktadır. Öğrenciler, okul hayatlarının yanı sıra aşk, arkadaşlık ve aile sorunlarıyla da mücadele etmektedirler. Dizi, gençlerin sorunlarına eğlenceli ve öğretici bir şekilde yaklaşmaktadır.

Karakterler

  • Aylin: Aylin, dizinin başrol oyuncusudur. Aylin, güzel, zeki ve başarılı bir öğrencidir. Ailesiyle birlikte İstanbul’da yaşamaktadır. Aylin, okul hayatının yanı sıra aşk ve arkadaşlık sorunlarıyla da mücadele etmektedir.
  • Deniz: Deniz, Aylin’in arkadaşıdır. Deniz, yakışıklı, atletik ve popüler bir öğrencidir. Deniz, okul hayatının yanı sıra aşk ve arkadaşlık sorunlarıyla da mücadele etmektedir.
  • Elif: Elif, Aylin’in arkadaşıdır. Elif, çalışkan, zeki ve başarılı bir öğrencidir. Elif, okul hayatının yanı sıra aşk ve arkadaşlık sorunlarıyla da mücadele etmektedir.
  • Kerem: Kerem, Deniz’in arkadaşıdır. Kerem, yakışıklı, atletik ve popüler bir öğrencidir. Kerem, okul hayatının yanı sıra aşk ve arkadaşlık sorunlarıyla da mücadele etmektedir.
  • Öğretmenler: D dizide, öğrencilerin derslerine giren öğretmenler de yer almaktadır. Öğretmenler, öğrencilerin eğitim hayatlarında önemli bir rol oynamaktadırlar.

Yayın Bilgileri

Dizi, 2003 yılında yayınlanmaya başlamış ve 2005 yılında sona ermiştir. Dizi, toplam 52 bölümden oluşmaktadır. Dizi, Kanal D’de yayınlanmıştır.

Ödüller

Dizi, 2004 yılında Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Dizi” ödülünü kazanmıştır. Dizi, aynı zamanda 2005 yılında Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Dizi” ödülünü kazanmıştır.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi