Yılanların Öcü Geniş Özet

Yılanların Öcü

Yılanların Öcü, Reşat Nuri Güntekin’in 1936 yılında yayımlanan romanıdır. Roman, Anadolu’nun küçük bir kasabasında yaşayan bir ailenin hikayesini anlatmaktadır. Ailenin reisi olan Hacı Ali Ağa, zengin ve nüfuzlu bir kişidir. Ancak, bir gün yılan sokması sonucu ölür. Hacı Ali Ağa’nın ölümüyle birlikte, ailesi zor günler geçirmeye başlar. Hacı Ali Ağa’nın oğlu olan Ahmet, babasının ölümünden sonra ailenin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda kalır. Ancak, Ahmet’in işi yoktur ve geçim sıkıntısı çekmektedir. Ahmet’in karısı olan Ayşe, kocasının işsizliğinden dolayı çok üzülmektedir. Ayşe, Ahmet’e destek olmak için çalışmaya başlar. Ancak, Ayşe’nin işi de düşük ücretlidir ve geçim sıkıntısı çekmektedirler.

Ahmet ve Ayşe’nin iki çocuğu vardır. Çocukların adı Mehmet ve Fatma’dır. Mehmet ve Fatma, yoksulluk içinde büyümektedirler. Mehmet, okul çağında olmasına rağmen okula gidememektedir. Fatma ise, küçük yaşta evlendirilmektedir. Ahmet ve Ayşe, çocuklarının yoksulluk içinde büyümesinden dolayı çok üzülmektedirler.

Bir gün, Ahmet’in çalıştığı yerde bir kaza olur. Ahmet, kazada yaralanır ve işten çıkarılır. Ahmet, işsiz kalmasıyla birlikte iyice zor duruma düşer. Ahmet ve Ayşe, çocuklarını geçindirmek için çareler aramaktadırlar. Ahmet, bir gün bir yılan avcısıyla tanışır. Yılan avcısı, Ahmet’e yılan avcılığı yapmasını teklif eder. Ahmet, yılan avcılığı yapmaya başlar. Ahmet, yılan avcılığı yaparak iyi para kazanmaktadır. Ahmet ve Ayşe, çocuklarını geçindirmek için artık zorluk çekmemektedirler.

Ancak, Ahmet’in yılan avcılığı yapması, bazı kişilerin hoşuna gitmemektedir. Bu kişiler, Ahmet’in yılan avcılığı yapmasını yasaklamak için uğraşmaktadırlar. Ahmet, yılan avcılığı yapmaya devam etmektedir. Ahmet, yılan avcılığı yaparak çok para kazanmaktadır. Ahmet ve Ayşe, çocuklarını geçindirmek için artık zorluk çekmemektedirler.

Bir gün, Ahmet bir yılan avı sırasında bir yılan tarafından ısırılır. Ahmet, yılan sokması sonucu ölür. Ahmet’in ölümüyle birlikte, ailesi yine zor günler geçirmeye başlar. Ahmet’in karısı olan Ayşe, kocasının ölümünden sonra çocuklarını tek başına büyütmek zorunda kalır. Ayşe, çocuklarını geçindirmek için çok çalışmaktadır. Ayşe, çocuklarını geçindirmek için zorluk çekmektedir.

Ayşe’nin çocukları olan Mehmet ve Fatma, yoksulluk içinde büyümektedirler. Mehmet, okul çağında olmasına rağmen okula gidememektedir. Fatma ise, küçük yaşta evlendirilmektedir. Ayşe, çocuklarının yoksulluk içinde büyümesinden dolayı çok üzülmektedir.

Bir gün, Ayşe’nin çocukları olan Mehmet ve Fatma, bir yılan tarafından ısırılırlar. Mehmet ve Fatma, yılan sokması sonucu ölürler. Ayşe, çocuklarının ölümünden sonra çok üzülmektedir. Ayşe, çocuklarının ölümünden sonra yaşama sevincini kaybetmektedir. Ayşe, bir süre sonra ölmektedir.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi