Hastaların Tedavi Edildikleri Sağlık Kurumu

Hastaların Tedavi Edildikleri Sağlık Kurumu

Hastalar, sağlık sorunları nedeniyle tedavi görmek üzere sağlık kurumlarına başvururlar. Sağlık kurumları, hastaların sağlık sorunlarını teşhis etmek, tedavi etmek ve önlemek için hizmet veren kuruluşlardır. Sağlık kurumları, hastaneler, sağlık ocakları, dispanserler, poliklinikler, özel sağlık merkezleri ve huzurevleri gibi farklı türlerde olabilir.

Hastaneler

Hastaneler, hastaların yatılı olarak tedavi gördükleri sağlık kurumlarıdır. Hastanelerde, farklı tıbbi branşlarda uzmanlaşmış doktorlar ve sağlık personeli bulunur. Hastanelerde, hastaların sağlık sorunları teşhis edilir, tedavi edilir ve önlenir. Hastanelerde, ayrıca, hastaların rehabilitasyon hizmetleri de verilir.

Sağlık Ocakları

Sağlık ocakları, hastaların ayakta tedavi gördükleri sağlık kurumlarıdır. Sağlık ocaklarında, genel sağlık hizmetleri verilir. Sağlık ocaklarında, hastaların sağlık sorunları teşhis edilir, tedavi edilir ve önlenir. Sağlık ocaklarında, ayrıca, hastaların aşılama hizmetleri de verilir.

Dispanserler

Dispanserler, belirli bir hastalık grubunun tedavisi için hizmet veren sağlık kurumlarıdır. Dispanserlerde, hastaların sağlık sorunları teşhis edilir, tedavi edilir ve önlenir. Dispanserlerde, ayrıca, hastaların rehabilitasyon hizmetleri de verilir.

Poliklinikler

Poliklinikler, hastaların ayakta tedavi gördükleri sağlık kurumlarıdır. Polikliniklerde, farklı tıbbi branşlarda uzmanlaşmış doktorlar ve sağlık personeli bulunur. Polikliniklerde, hastaların sağlık sorunları teşhis edilir, tedavi edilir ve önlenir. Polikliniklerde, ayrıca, hastaların aşılama hizmetleri de verilir.

Özel Sağlık Merkezleri

Özel sağlık merkezleri, hastaların ücretli olarak tedavi gördükleri sağlık kurumlarıdır. Özel sağlık merkezlerinde, farklı tıbbi branşlarda uzmanlaşmış doktorlar ve sağlık personeli bulunur. Özel sağlık merkezlerinde, hastaların sağlık sorunları teşhis edilir, tedavi edilir ve önlenir. Özel sağlık merkezlerinde, ayrıca, hastaların rehabilitasyon hizmetleri de verilir.

Huzurevleri

Huzurevleri, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin yaşadıkları sağlık kurumlarıdır. Huzurevlerinde, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere bakım ve destek hizmetleri verilir. Huzurevlerinde, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin sağlık sorunları da tedavi edilir.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi