Premier Lig Şampiyonu 2019

Premier Lig Şampiyonu 2019: Manchester City

Premier Lig 2018-19 sezonu, İngiltere’nin en üst düzey futbol ligi olan Premier Lig’in 27. sezonudur. Sezon 11 Ağustos 2018’de başladı ve 12 Mayıs 2019’da sona erdi. Manchester City, sezonu 98 puanla şampiyon olarak tamamladı. Liverpool, 97 puanla ikinci, Chelsea ise 72 puanla üçüncü oldu.

Sezon Özeti

Sezonun başlarında Manchester City ve Liverpool arasında şampiyonluk yarışı yaşandı. İki takım da sezon boyunca birbirlerine yakın puanlarla takip ettiler. Ancak sezonun sonlarına doğru Manchester City, Liverpool’a karşı üstünlük sağladı ve şampiyonluğu kazandı.

Chelsea, sezonu üçüncü sırada tamamladı. Tottenham Hotspur, dördüncü sırada yer aldı ve Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazandı. Arsenal, beşinci sırada yer aldı ve Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazandı. Manchester United, altıncı sırada yer aldı ve Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazandı.

Gol Krallığı

Sezonun gol kralı, 32 gol atan Pierre-Emerick Aubameyang oldu. Mohamed Salah, 22 gol ile ikinci, Sadio Mane ise 20 gol ile üçüncü oldu.

Asist Krallığı

Sezonun asist kralı, 15 asist yapan Eden Hazard oldu. Kevin De Bruyne, 14 asist ile ikinci, Leroy Sané ise 11 asist ile üçüncü oldu.

En İyi Oyuncu Ödülü

Sezonun en iyi oyuncusu ödülünü, Manchester City’den Raheem Sterling kazandı. Sterling, sezon boyunca 20 gol attı ve 11 gol pası verdi.

En İyi Teknik Direktör Ödülü

Sezonun en iyi teknik direktörü ödülünü, Manchester City’den Pep Guardiola kazandı. Guardiola, Manchester City’yi üst üste ikinci kez şampiyonluğa taşıdı.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi