Ingiltere Premier Lig Gol Krallığı 2018

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı 2018

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı, her sezon İngiltere Premier Lig’de en çok gol atan oyuncuya verilen ödüldür. Ödül, 1992-93 sezonundan bu yana verilmektedir.

2018-19 sezonunda, İngiltere Premier Lig Gol Krallığı’nı Liverpool’dan Mohamed Salah kazanmıştır. Salah, 32 maçta 32 gol atarak, Premier Lig tarihinde bir sezonda en çok gol atan oyuncu olmuştur.

Salah’ın ardından, Manchester City’den Sergio Agüero 21 gol ile ikinci, Arsenal’den Pierre-Emerick Aubameyang ise 22 gol ile üçüncü olmuştur.

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı Tarihi

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı, ilk olarak 1992-93 sezonunda verilmiştir. İlk gol kralı, Manchester United’dan Eric Cantona olmuştur. Cantona, 21 maçta 20 gol atarak, ödülü kazanmıştır.

2018-19 sezonu itibarıyla, İngiltere Premier Lig Gol Krallığı’nı en çok kazanan oyuncu, 3 kez ile Alan Shearer’dır. Shearer, 1994-95, 1995-96 ve 1996-97 sezonlarında gol kralı olmuştur.

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı Ödülü

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı ödülü, her sezonun sonunda düzenlenen bir törenle sahibine verilir. Ödül, bir altın ayakkabıdır. Ayakkabının üzerinde, oyuncunun adı, sezonu ve attığı gol sayısı yazar.

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı’nın Önemi

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı, dünyanın en prestijli futbol liglerinden biri olan Premier Lig’in en önemli ödüllerinden biridir. Ödül, oyuncunun yeteneğini ve başarısını gösterir.

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı’nı Kazanan Oyuncular

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı’nı kazanan oyuncular arasında, Alan Shearer, Thierry Henry, Cristiano Ronaldo, Luis Suárez ve Mohamed Salah gibi dünyaca ünlü isimler yer almaktadır.

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı İstatistikleri

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı istatistikleri, Premier Lig’in resmi internet sitesinde yayınlanmaktadır. İstatistiklerde, oyuncuların sezon boyunca attıkları gol sayıları, maç sayıları ve gol ortalamaları yer almaktadır.

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı ile İlgili Faydalı Siteler

  • Premier Lig resmi internet sitesi: https://www.premierleague.com/
  • İngiltere Premier Lig Gol Krallığı istatistikleri: https://www.premierleague.com/stats/top-scorers
  • İngiltere Premier Lig Gol Krallığı kazananları listesi: https://www.premierleague.com/stats/top-scorers/all-time

İngiltere Premier Lig Gol Krallığı ile İlgili Dosyalar

  • İngiltere Premier Lig Gol Krallığı ödülünün tarihi ve kazananları hakkında bilgi içeren dosya: https://www.premierleague.com/content/dam/premierleague/site-content/News/2019/05/12/1819-PL-Top-Scorer-Award-Winners.pdf
  • İngiltere Premier Lig Gol Krallığı istatistikleri hakkında bilgi içeren dosya: https://www.premierleague.com/content/dam/premierleague/site-content/News/2019/05/12/1819-PL-Top-Scorer-Stats.pdf

Yayımlandı

kategorisi