Ingiltere Premier Lig Tablosu

İngiltere Premier Lig Tablosu: En İyi Takımlar ve En Son Sıralamalar

İngiltere Premier Lig, dünyanın en popüler ve rekabetçi futbol liglerinden biridir. Her yıl, 20 takım lig şampiyonluğu için mücadele eder ve en iyi takımlar Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanır.

Premier Lig’in 2022-23 sezonu 6 Ağustos 2022’de başladı ve 28 Mayıs 2023’te sona erecek. Sezon boyunca, takımlar birbirleriyle iki kez karşılaşacak ve toplam 38 maç oynayacaklar.

Premier Lig’in en başarılı takımı Manchester United’dır. Kırmızı Şeytanlar, 20 kez lig şampiyonluğu kazanmıştır. Liverpool, 19 kez şampiyonluk kazanarak Manchester United’ı takip ederken, Chelsea ve Arsenal sırasıyla 6 ve 3 kez şampiyon olmuştur.

2022-23 sezonunda, Manchester City lig şampiyonluğunun en büyük favorisi olarak gösteriliyor. Pep Guardiola’nın takımı, son iki sezonda üst üste şampiyon olmuştur ve bu sezon da aynı başarıyı tekrarlamak istiyor.

Liverpool, Manchester City’nin en büyük rakibi olarak görülüyor. Jürgen Klopp’un takımı, geçen sezon lig ikincisi olmuştu ve bu sezon şampiyonluk kupasını kazanmak için elinden geleni yapacak.

Chelsea ve Arsenal de lig şampiyonluğu için mücadele edebilecek takımlar arasında yer alıyor. Thomas Tuchel’in takımı, geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ni kazanmıştı ve bu sezon da lig şampiyonluğuna ulaşmak istiyor. Mikel Arteta’nın takımı ise, geçen sezon lig beşincisi olmuştu ve bu sezon daha iyi bir sonuç almak istiyor.

Tottenham Hotspur, Manchester United ve West Ham United gibi takımlar da lig şampiyonluğu için sürpriz yapabilecek takımlar arasında yer alıyor.

İngiltere Premier Lig Tablosu: En Son Sıralamalar

İngiltere Premier Lig’in 2022-23 sezonunun en son sıralamaları şu şekildedir:

  1. Manchester City
  2. Arsenal
  3. Manchester United
  4. Newcastle United
  5. Tottenham Hotspur
  6. Brighton & Hove Albion
  7. Fulham
  8. Brentford
  9. Liverpool
  10. Chelsea

İngiltere Premier Lig Hakkında Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi