En Pahalı Premier Lig Transferleri

En Pahalı Premier Lig Transferleri

Premier Lig, dünyanın en popüler ve en zengin futbol liglerinden biridir. Bu ligde mücadele eden kulüpler, her yıl milyonlarca sterlin harcayarak dünyanın en iyi futbolcularını kadrolarına katmaktadırlar. Bu yazıda, Premier Lig tarihindeki en pahalı transferleri inceleyeceğiz.

1. Jack Grealish (Aston Villa’dan Manchester City’ye, 100 milyon sterlin, 2021)

Jack Grealish, Premier Lig tarihindeki en pahalı transfer rekorunu elinde tutmaktadır. İngiliz orta saha oyuncusu, 2021 yılında Aston Villa’dan Manchester City’ye 100 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. Grealish, Manchester City’de başarılı bir sezon geçirdi ve takımının Premier Lig şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

2. Romelu Lukaku (Inter’den Chelsea’ye, 97,5 milyon sterlin, 2021)

Romelu Lukaku, Premier Lig tarihindeki en pahalı ikinci transferdir. Belçikalı forvet, 2021 yılında Inter’den Chelsea’ye 97,5 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. Lukaku, Chelsea’de başarılı bir sezon geçirdi ve takımının Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

3. Paul Pogba (Juventus’tan Manchester United’a, 89 milyon sterlin, 2016)

Paul Pogba, Premier Lig tarihindeki en pahalı üçüncü transferdir. Fransız orta saha oyuncusu, 2016 yılında Juventus’tan Manchester United’a 89 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. Pogba, Manchester United’da başarılı bir sezon geçirdi ve takımının EFL Kupası şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

4. Harry Maguire (Leicester City’den Manchester United’a, 80 milyon sterlin, 2019)

Harry Maguire, Premier Lig tarihindeki en pahalı dördüncü transferdir. İngiliz defans oyuncusu, 2019 yılında Leicester City’den Manchester United’a 80 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. Maguire, Manchester United’da başarılı bir sezon geçirdi ve takımının Premier Lig şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

5. Virgil van Dijk (Southampton’dan Liverpool’a, 75 milyon sterlin, 2018)

Virgil van Dijk, Premier Lig tarihindeki en pahalı beşinci transferdir. Hollandalı defans oyuncusu, 2018 yılında Southampton’dan Liverpool’a 75 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. Van Dijk, Liverpool’da başarılı bir sezon geçirdi ve takımının Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

6. Nicolas Pépé (Lille’den Arsenal’e, 72 milyon sterlin, 2019)

Nicolas Pépé, Premier Lig tarihindeki en pahalı altıncı transferdir. Fildişi Sahilili kanat oyuncusu, 2019 yılında Lille’den Arsenal’e 72 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. Pépé, Arsenal’de başarılı bir sezon geçirdi ve takımının FA Kupası şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

7. Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao’dan Chelsea’ye, 71,6 milyon sterlin, 2018)

Kepa Arrizabalaga, Premier Lig tarihindeki en pahalı yedinci transferdir. İspanyol kaleci, 2018 yılında Athletic Bilbao’dan Chelsea’ye 71,6 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. Arrizabalaga, Chelsea’de başarılı bir sezon geçirdi ve takımının EFL Kupası şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

8. Aymeric Laporte (Athletic Bilbao’dan Manchester City’ye, 65 milyon sterlin, 2018)

Aymeric Laporte, Premier Lig tarihindeki en pahalı sekizinci transferdir. Fransız defans oyuncusu, 2018 yılında Athletic Bilbao’dan Manchester City’ye 65 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. Laporte, Manchester City’de başarılı bir sezon geçirdi ve takımının Premier Lig şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

9. Riyad Mahrez (Leicester City’den Manchester City’ye, 60 milyon sterlin, 2018)

Riyad Mahrez, Premier Lig tarihindeki en pahalı dokuzuncu transferdir. Cezayirli kanat oyuncusu, 2018 yılında Leicester City’den Manchester City’ye 60 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. Mahrez, Manchester City’de başarılı bir sezon geçirdi ve takımının Premier Lig şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

10. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund’dan Arsenal’e, 56 milyon sterlin, 2018)

Pierre-Emerick Aubameyang, Premier Lig tarihindeki en pahalı onuncu transferdir. Gabonlu forvet, 2018 yılında Borussia Dortmund’dan Arsenal’e 56 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. Aubameyang, Arsenal’de başarılı bir sezon geçirdi ve takımının FA Kupası şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi