Irlanda Premier Lig Mac Sonuclari

İrlanda Premier Lig Mac Sonuçları: 2022-2023 Sezonu

İrlanda Premier Lig (IPL), İrlanda’nın en üst düzey futbol ligidir. Lig, 1921 yılında kurulmuştur ve 12 takımdan oluşmaktadır. Sezon, Ağustos ayında başlar ve Mayıs ayında sona erer. Her takım, diğer takımlarla ikişer maç yapar. Ligin şampiyonu, en çok puanı toplayan takımdır. İkinci ve üçüncü sıradaki takımlar, Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanır.

2022-2023 sezonu, 19 Ağustos 2022’de başladı. Ligin şampiyonu, 28 Mayıs 2023’te belli olacak.

Ligin Sonuçları

Ligin son haftasına girilirken, şampiyonluk yarışı kızıştı. Shamrock Rovers, Dundalk ve Derry City takımları, şampiyonluk için mücadele ediyor.

Shamrock Rovers, ligin son haftasına 81 puanla lider giriyor. Dundalk, 79 puanla ikinci sırada yer alıyor. Derry City ise 77 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Son hafta maçlarında, Shamrock Rovers, Waterford’u konuk edecek. Dundalk, Sligo Rovers’a deplasmanda konuk olacak. Derry City ise, Finn Harps’ı kendi sahasında ağırlayacak.

Şampiyonluk Yarışı

Shamrock Rovers, son hafta maçını kazanması halinde, şampiyonluğunu ilan edecek. Dundalk, son hafta maçını kazanıp, Shamrock Rovers’ın kaybetmesi halinde, şampiyonluğa ulaşacak. Derry City ise, son hafta maçını kazanıp, Shamrock Rovers ve Dundalk’ın kaybetmesi halinde, şampiyonluğa ulaşacak.

Avrupa Kupalarına Katılım

Ligin şampiyonu, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanacak. Ligin ikinci ve üçüncü sıradaki takımları, UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanacak.

Faydalı Siteler

  • İrlanda Premier Lig resmi web sitesi: https://www.extratime.ie/
  • İrlanda Futbol Federasyonu resmi web sitesi: https://www.fai.ie/
  • UEFA resmi web sitesi: https://www.uefa.com/

İlgili Dosyalar

  • İrlanda Premier Lig fikstürü: https://www.extratime.ie/fixtures/
  • İrlanda Premier Lig puan durumu: https://www.extratime.ie/table/
  • İrlanda Premier Lig gol krallığı: https://www.extratime.ie/stats/top-scorers/

Yayımlandı

kategorisi