Karate1 Premier Lig

Karate1 Premier Lig: Dünyanın En İyi Karate Sporcularının Buluştuğu Arena

Karate1 Premier Lig, dünyanın en iyi karate sporcularının bir araya geldiği uluslararası bir karate turnuvası serisidir. İlk olarak 2011 yılında düzenlenen lig, her yıl farklı ülkelerde düzenlenen bir dizi turnuvadan oluşmaktadır. Karate1 Premier Lig, Dünya Karate Federasyonu (WKF) tarafından düzenlenmektedir ve sporculara Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandırmaktadır.

Karate1 Premier Lig’in Tarihçesi

Karate1 Premier Lig, ilk olarak 2011 yılında düzenlendi. İlk sezon, Paris, İstanbul, Salzburg, Moskova ve Tokyo’da düzenlenen beş turnuvadan oluşuyordu. 2012 yılında lig, altı turnuvaya genişletildi ve 2013 yılında ise sekiz turnuvaya ulaştı. 2014 yılında lig, on iki turnuvaya genişletildi ve 2015 yılında ise on altı turnuvaya ulaştı. 2016 yılında lig, on sekiz turnuvaya genişletildi ve 2017 yılında ise yirmi turnuvaya ulaştı. 2018 yılında lig, yirmi iki turnuvaya genişletildi ve 2019 yılında ise yirmi dört turnuvaya ulaştı. 2020 yılında lig, COVID-19 salgını nedeniyle iptal edildi. 2021 yılında lig, yeniden düzenlendi ve on altı turnuvadan oluştu. 2022 yılında lig, on sekiz turnuvaya genişletildi.

Karate1 Premier Lig’in Formatı

Karate1 Premier Lig, her yıl farklı ülkelerde düzenlenen bir dizi turnuvadan oluşmaktadır. Her turnuva, erkekler ve kadınlar olmak üzere iki kategoride düzenlenmektedir. Her kategoride, sporcular önce eleme turlarında yarışmaktadır. Eleme turlarını geçen sporcular, final turlarında yarışmaktadır. Final turlarında, sporcular tek elemeli sistemle yarışmaktadır. Her turnuvanın sonunda, erkekler ve kadınlar kategorilerinde birinci, ikinci ve üçüncü olan sporculara madalya verilmektedir.

Karate1 Premier Lig’in Önemi

Karate1 Premier Lig, dünyanın en önemli karate turnuvası serisidir. Lig, sporculara Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandırmaktadır. Ayrıca, lig sporculara dünya sıralamasında yükselme fırsatı vermektedir. Dünya sıralamasında yükselen sporcular, daha iyi turnuvalara katılma hakkı kazanmaktadır.

Karate1 Premier Lig’in Kazananları

Karate1 Premier Lig’in ilk sezonunda, erkekler kategorisinde İranlı sporcu Sajjad Ganjzadeh, kadınlar kategorisinde ise Sırp sporcu Jovana Preković birinci oldu. 2012 yılında, erkekler kategorisinde İranlı sporcu Sajjad Ganjzadeh, kadınlar kategorisinde ise Sırp sporcu Jovana Preković yine birinci oldu. 2013 yılında, erkekler kategorisinde İranlı sporcu Sajjad Ganjzadeh, kadınlar kategorisinde ise Sırp sporcu Jovana Preković üçüncü kez birinci oldu. 2014 yılında, erkekler kategorisinde İranlı sporcu Sajjad Ganjzadeh, kadınlar kategorisinde ise Sırp sporcu Jovana Preković dördüncü kez birinci oldu. 2015 yılında, erkekler kategorisinde İranlı sporcu Sajjad Ganjzadeh, kadınlar kategorisinde ise Sırp sporcu Jovana Preković beşinci kez birinci oldu. 2016 yılında, erkekler kategorisinde İranlı sporcu Sajjad Ganjzadeh, kadınlar kategorisinde ise Sırp sporcu Jovana Preković altıncı kez birinci oldu. 2017 yılında, erkekler kategorisinde İranlı sporcu Sajjad Ganjzadeh, kadınlar kategorisinde ise Sırp sporcu Jovana Preković yedinci kez birinci oldu. 2018 yılında, erkekler kategorisinde İranlı sporcu Sajjad Ganjzadeh, kadınlar kategorisinde ise Sırp sporcu Jovana Preković sekizinci kez birinci oldu. 2019 yılında, erkekler kategorisinde İranlı sporcu Sajjad Ganjzadeh, kadınlar kategorisinde ise Sırp sporcu Jovana Preković dokuzuncu kez birinci oldu. 2020 yılında lig, COVID-19 salgını nedeniyle iptal edildi. 2021 yılında, erkekler kategorisinde İranlı sporcu Sajjad Ganjzadeh, kadınlar kategorisinde ise Sırp sporcu Jovana Preković onuncu kez birinci oldu. 2022 yılında, erkekler kategorisinde İranlı sporcu Sajjad Ganjzadeh, kadınlar kategorisinde ise Sırp sporcu Jovana Preković on birinci kez birinci oldu.

Karate1 Premier Lig’in Faydalı Siteleri

  • Karate1 Premier Lig’in resmi web sitesi: https://www.karate1.com/
  • Dünya Karate Federasyonu’nun resmi web sitesi: https://www.wkf.net/
  • Karate1 Premier Lig’in Facebook sayfası: https://www.facebook.com/karate1premierleague/
  • Karate1 Premier Lig’in Twitter sayfası: https://twitter.com/karate1premier/
  • Karate1 Premier Lig’in Instagram sayfası: https://www.instagram.com/karate1premierleague/

Karate1 Premier Lig’in İlgili Dosyaları

  • Karate1 Premier Lig’in kuralları: https://www.karate1.com/wp-content/uploads/2021/01/WKF-Competition-Rules-2021-01-01.pdf
  • Karate1 Premier Lig’in puanlama sistemi: https://www.karate1.com/wp-content/uploads/2021/01/WKF-Scoring-System-2021-01-01.pdf
  • Karate1 Premier Lig’in dünya sıralaması: https://www.karate1.com/rankings/

Yayımlandı

kategorisi