Liverpool En Son Ne Zaman Premier Lig Şampiyonluğu

Liverpool’un Son Premier Lig Şampiyonluğu

Liverpool, İngiltere’nin en başarılı futbol kulüplerinden biridir. Kulüp, 19 kez lig şampiyonluğu, 7 kez FA Kupası, 8 kez Lig Kupası ve 6 kez Avrupa Kupası kazanmıştır. Liverpool, son Premier Lig şampiyonluğunu 2019-20 sezonunda kazanmıştır.

2019-20 Sezonu

2019-20 sezonu, Liverpool için tarihi bir sezon olmuştur. Kulüp, ligde 32 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak toplam 99 puan toplamıştır. Liverpool, en yakın rakibi Manchester City’nin 18 puan önünde şampiyonluğa ulaşmıştır.

Liverpool’un başarısının en önemli faktörlerinden biri, takımın hücum gücü olmuştur. Takım, ligde 85 gol atarak en çok gol atan takım olmuştur. Liverpool’un en golcü oyuncusu, 22 gol atan Mohamed Salah olmuştur.

Liverpool’un savunması da çok iyi performans göstermiştir. Takım, ligde sadece 33 gol yiyerek en az gol yiyen takım olmuştur. Liverpool’un kalecisi Alisson Becker, 13 maçta gol yemeyerek Premier Lig’de bir sezonda en çok gol yemeyen kaleci rekorunu kırmıştır.

Jürgen Klopp

Liverpool’un başarısının en önemli mimarlarından biri, teknik direktör Jürgen Klopp olmuştur. Klopp, 2015 yılında Liverpool’un başına geçmiştir. Alman teknik adam, Liverpool’u kısa sürede dünyanın en iyi takımlarından biri haline getirmiştir.

Klopp, Liverpool’da hücum futbolu oynatmaktadır. Takım, hızlı hücumlarla rakiplerini zorlamaktadır. Liverpool, Klopp yönetiminde birçok kupa kazanmıştır. Bunlar arasında 2019-20 Premier Lig şampiyonluğu, 2018-19 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve 2019-20 FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu bulunmaktadır.

Liverpool’un Geleceği

Liverpool, şu anda dünyanın en iyi takımlarından biridir. Takım, genç ve yetenekli oyunculardan oluşmaktadır. Liverpool’un önümüzdeki yıllarda da başarılı olması beklenmektedir.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi