Mısır Şampiyonası Premier Lig

Mısır Şampiyonası Premier Lig: Mısır’ın En İyi Futbol Ligi

Mısır Şampiyonası Premier Lig, Mısır’ın en üst düzey futbol ligidir. 1948 yılında kurulan lig, 18 takımdan oluşmaktadır. Ligin şampiyonu, CAF Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanır.

Ligin Tarihi

Mısır Şampiyonası Premier Lig, 1948 yılında kuruldu. İlk şampiyon, Al-Ahly takımı oldu. Lig, 1956-57 sezonunda askıya alındı ve 1957-58 sezonunda tekrar başladı. Lig, 1961-62 sezonunda tekrar askıya alındı ve 1962-63 sezonunda tekrar başladı.

Ligin Formatı

Mısır Şampiyonası Premier Lig, 18 takımdan oluşmaktadır. Lig, çift devreli lig usulü oynanmaktadır. Her takım, diğer takımlarla ikişer maç yapmaktadır. Ligin sonunda, en çok puanı toplayan takım şampiyon olur.

Ligin Şampiyonları

Mısır Şampiyonası Premier Lig’in en başarılı takımı, 42 şampiyonlukla Al-Ahly’dir. Diğer başarılı takımlar ise Zamalek (13 şampiyonluk), Ismaily (3 şampiyonluk) ve Al-Masry (2 şampiyonluk) takımlarıdır.

Ligin Önemli Oyuncuları

Mısır Şampiyonası Premier Lig’de birçok önemli oyuncu forma giymiştir. Bu oyuncular arasında, Mohamed Salah, Mohamed Aboutrika, Ahmed Hassan, Hossam Hassan ve Mahmoud El-Khatib gibi isimler yer almaktadır.

Ligin Önemli Takımları

Mısır Şampiyonası Premier Lig’in en önemli takımları arasında, Al-Ahly, Zamalek, Ismaily ve Al-Masry takımları yer almaktadır. Bu takımlar, lig tarihinde en çok şampiyonluk kazanan takımlardır.

Ligin Önemli Maçları

Mısır Şampiyonası Premier Lig’in en önemli maçları arasında, Al-Ahly ile Zamalek arasındaki maçlar yer almaktadır. Bu maçlar, “Kahire Derbisi” olarak bilinmektedir. Diğer önemli maçlar arasında, Ismaily ile Al-Masry arasındaki maçlar yer almaktadır.

Ligin Önemli Siteleri

  • Mısır Futbol Federasyonu Resmi Sitesi: https://www.efa.com.eg/
  • Mısır Şampiyonası Premier Lig Resmi Sitesi: https://www.epl.com.eg/
  • Al-Ahly Resmi Sitesi: https://www.alahlyegypt.com/
  • Zamalek Resmi Sitesi: https://www.zamalek.com/
  • Ismaily Resmi Sitesi: https://www.ismaily.com/
  • Al-Masry Resmi Sitesi: https://www.almasry.com/

Yayımlandı

kategorisi