Premier Lig Tarihinde En Fazla Kırmızı Kart Gören Oyuncu

Premier Lig tarihinde en fazla kırmızı kart gören oyuncu, 13 kırmızı kartla Duncan Ferguson’dur. Ferguson, 1990’lı yıllarda Everton ve Newcastle United formalarıyla Premier Lig’de mücadele etti. Sert oyun tarzıyla tanınan Ferguson, rakip oyunculara yaptığı sert müdahaleler nedeniyle sık sık kırmızı kart gördü.

Ferguson’un ardından en fazla kırmızı kart gören oyuncu, 12 kırmızı kartla Roy Keane’dir. Keane, 1990’lı ve 2000’li yıllarda Manchester United ve Celtic formalarıyla Premier Lig’de mücadele etti. Keane, mücadeleci oyun tarzıyla tanınan bir orta saha oyuncusuydu. Sert müdahaleleri ve rakip oyuncularla girdiği tartışmalar nedeniyle sık sık kırmızı kart gördü.

Üçüncü sırada, 11 kırmızı kartla Patrick Vieira yer almaktadır. Vieira, 1990’lı ve 2000’li yıllarda Arsenal ve Manchester City formalarıyla Premier Lig’de mücadele etti. Vieira, güçlü fiziği ve mücadeleci oyun tarzıyla tanınan bir orta saha oyuncusuydu. Sert müdahaleleri ve rakip oyuncularla girdiği tartışmalar nedeniyle sık sık kırmızı kart gördü.

Dördüncü sırada, 10 kırmızı kartla Joey Barton yer almaktadır. Barton, 2000’li ve 2010’lu yıllarda Manchester City, Newcastle United, Queens Park Rangers ve Burnley formalarıyla Premier Lig’de mücadele etti. Barton, sert oyun tarzıyla tanınan bir orta saha oyuncusuydu. Sert müdahaleleri ve rakip oyuncularla girdiği tartışmalar nedeniyle sık sık kırmızı kart gördü.

Beşinci sırada, 9 kırmızı kartla Lee Bowyer yer almaktadır. Bowyer, 1990’lı ve 2000’li yıllarda Leeds United, West Ham United, Newcastle United ve Birmingham City formalarıyla Premier Lig’de mücadele etti. Bowyer, sert oyun tarzıyla tanınan bir orta saha oyuncusuydu. Sert müdahaleleri ve rakip oyuncularla girdiği tartışmalar nedeniyle sık sık kırmızı kart gördü.

Premier Lig tarihinde en fazla kırmızı kart gören oyuncuların listesi şu şekildedir:

  1. Duncan Ferguson (13 kırmızı kart)
  2. Roy Keane (12 kırmızı kart)
  3. Patrick Vieira (11 kırmızı kart)
  4. Joey Barton (10 kırmızı kart)
  5. Lee Bowyer (9 kırmızı kart)
  6. Richard Dunne (8 kırmızı kart)
  7. Martin Keown (8 kırmızı kart)
  8. Nigel Winterburn (8 kırmızı kart)
  9. Dennis Wise (8 kırmızı kart)
  10. Robbie Savage (7 kırmızı kart)

Premier Lig tarihinde en fazla kırmızı kart gören oyuncular hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynakları ziyaret edebilirsiniz:

  • Premier Lig resmi web sitesi: https://www.premierleague.com/
  • Transfermarkt web sitesi: https://www.transfermarkt.com/
  • Soccerway web sitesi: https://int.soccerway.com/

Yayımlandı

kategorisi