Premier Lig Tarihinin En Çok Asist Yapan

Premier Lig Tarihinin En Çok Asist Yapan Oyuncuları

Premier Lig, dünyanın en popüler ve rekabetçi futbol liglerinden biridir. Ligin kuruluşundan bu yana birçok yetenekli oyuncu Premier Lig’de forma giymiş ve izleyenlere unutulmaz anlar yaşatmıştır. Bu oyuncular arasında en çok asist yapan oyuncular da bulunmaktadır.

Premier Lig tarihinde en çok asist yapan oyuncuların listesi şu şekildedir:

  1. Ryan Giggs (162)
  2. Wayne Rooney (103)
  3. Cesc Fàbregas (111)
  4. Frank Lampard (102)
  5. Steven Gerrard (92)
  6. David Beckham (89)
  7. Thierry Henry (80)
  8. Dennis Bergkamp (79)
  9. Eric Cantona (73)
  10. Paul Scholes (72)

Ryan Giggs, Premier Lig tarihinde en çok asist yapan oyuncu olarak tarihe geçmiştir. Galce oyuncu, Manchester United formasıyla 162 gol pası vermiştir. Wayne Rooney, Manchester United ve Everton formalarıyla 103 gol pası vererek ikinci sırada yer almaktadır. Cesc Fàbregas, Arsenal, Chelsea ve Manchester City formalarıyla 111 gol pası vererek üçüncü sırada yer almaktadır.

Premier Lig tarihinde en çok asist yapan oyuncular arasında birçok efsanevi isim bulunmaktadır. Bu oyuncular, takımlarının başarısına büyük katkıda bulunmuşlardır. Premier Lig’in en çok asist yapan oyuncuları listesi, ligin tarihine damga vuran oyuncuların bir özetidir.

Premier Lig’in en çok asist yapan oyuncuları hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki kaynakları ziyaret edebilirsiniz:

  • Premier Lig resmi web sitesi: https://www.premierleague.com/
  • Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Premier_League_assists_leaders
  • RSSSF: http://www.rsssf.com/tablese/engtops.html

Yayımlandı

kategorisi