Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan bir devlet hastanesidir. Hastane, 1998 yılında hizmete açılmış olup, kadın sağlığı alanında hizmet vermektedir.

Hastanede, jinekoloji, obstetrik, çocuk sağlığı ve hastalıkları, doğum ve kadın hastalıkları, üreme sağlığı ve aile planlaması, meme hastalıkları, kanser taraması ve tedavisi, psikiyatri, dermatoloji, plastik cerrahi, estetik cerrahi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, radyoloji, laboratuvar ve eczane gibi bölümler bulunmaktadır.

Hastanede, 200 yatak kapasitesi, 10 ameliyathane, 10 doğumhane, 10 yoğun bakım ünitesi, 10 çocuk bakım ünitesi ve 10 yeni doğan yoğun bakım ünitesi bulunmaktadır.

Hastanede, yaklaşık 1.000 sağlık personeli çalışmaktadır. Bu personelin arasında, 200’den fazla doktor, 500’den fazla hemşire, 100’den fazla sağlık teknisyeni ve 100’den fazla idari personel bulunmaktadır.

Hastane, her yıl yaklaşık 100.000 hastaya hizmet vermektedir. Bu hastaların arasında, 50.000’den fazla kadın, 25.000’den fazla çocuk ve 25.000’den fazla erkek bulunmaktadır.

Hastane, kadın sağlığı alanında birçok önemli çalışmaya imza atmıştır. Bu çalışmalar arasında, meme kanseri taraması ve tedavisi, rahim ağzı kanseri taraması ve tedavisi, yumurtalık kanseri taraması ve tedavisi, gebelik takibi ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, üreme sağlığı ve aile planlaması, psikiyatri, dermatoloji, plastik cerrahi, estetik cerrahi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, radyoloji, laboratuvar ve eczane gibi alanlarda çalışmalar yer almaktadır.

Hastane, kadın sağlığı alanında birçok ödüle layık görülmüştür. Bu ödüller arasında, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen “Yılın En İyi Kadın Sağlığı Hastanesi” ödülü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen “Yılın En İyi Kadın Sağlığı Hizmetleri” ödülü, Üsküdar Belediyesi tarafından verilen “Yılın En İyi Kadın Sağlığı Hizmetleri” ödülü yer almaktadır.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi