Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin başkenti Ankara’da bulunan bir üniversite hastanesidir. Hastane, 1992 yılında kurulmuş olup, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı olarak hizmet vermektedir. Hastane, 1000 yatak kapasiteli olup, yılda yaklaşık 1 milyon hastaya hizmet vermektedir.

Hastanede, dahiliye, cerrahi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın doğum ve jinekoloji, göz hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, nöroloji, psikiyatri, radyoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi birçok bölüm bulunmaktadır. Hastanede ayrıca, yoğun bakım ünitesi, ameliyathane, laboratuvar ve görüntüleme merkezleri de bulunmaktadır.

Hastane, eğitim ve araştırma faaliyetleri de yürütmektedir. Hastanede, tıp fakültesi öğrencileri ve uzmanlık öğrencileri eğitim görmektedir. Hastanede ayrıca, çeşitli bilimsel çalışmalar yürütülmektedir.

Hastanenin Tarihçesi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1992 yılında kurulmuştur. Hastane, ilk olarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak hizmet vermiştir. 2012 yılında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte, hastane Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak adını değiştirmiştir.

Hastanenin Hizmetleri

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, birçok alanda hizmet vermektedir. Hastanede, dahiliye, cerrahi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın doğum ve jinekoloji, göz hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, nöroloji, psikiyatri, radyoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi birçok bölüm bulunmaktadır. Hastanede ayrıca, yoğun bakım ünitesi, ameliyathane, laboratuvar ve görüntüleme merkezleri de bulunmaktadır.

Hastane, eğitim ve araştırma faaliyetleri de yürütmektedir. Hastanede, tıp fakültesi öğrencileri ve uzmanlık öğrencileri eğitim görmektedir. Hastanede ayrıca, çeşitli bilimsel çalışmalar yürütülmektedir.

Hastanenin Başarıları

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, birçok alanda başarılı çalışmalar yürütmektedir. Hastane, 2012 yılında, Sağlık Bakanlığı tarafından “Yılın En İyi Hastanesi” ödülüne layık görülmüştür. Hastane, 2013 yılında ise, Avrupa Hastaneler Birliği tarafından “Avrupa’nın En İyi Hastanesi” ödülüne layık görülmüştür.

Hastanenin İletişim Bilgileri

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunmaktadır. Hastanenin adresi, Çankaya Caddesi No: 10, Çankaya, Ankara’dır. Hastanenin telefon numarası ise (0312) 435 10 00’dır.

Hastane ile İlgili Faydalı Siteler

  • Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi web sitesi: https://www.sbu.edu.tr/tr/hastaneler/gazi-yasargil-egitim-ve-arastirma-hastanesi
  • Sağlık Bakanlığı resmi web sitesi: https://www.saglik.gov.tr/
  • Avrupa Hastaneler Birliği resmi web sitesi: https://www.eahf.eu/

Yayımlandı

kategorisi