Premier Lig’De En Çok Şampiyon Olan Takımlar 2019

Premier Lig’de En Çok Şampiyon Olan Takımlar 2019

Premier Lig, dünyanın en popüler ve rekabetçi futbol liglerinden biridir. 1992 yılında kurulan lig, İngiltere’nin en iyi 20 futbol takımının mücadele ettiği bir organizasyondur. Premier Lig’de en çok şampiyon olan takım Manchester United’dır. Kırmızı Şeytanlar, 20 kez lig şampiyonluğuna ulaşmışlardır. Onları 19 şampiyonlukla Liverpool takip etmektedir. Chelsea, 6 şampiyonlukla üçüncü sırada yer alırken, Arsenal ve Manchester City ise 3’er şampiyonlukla dördüncü sırayı paylaşmaktadırlar.

Manchester United

Manchester United, Premier Lig’in en başarılı takımıdır. Kırmızı Şeytanlar, 20 kez lig şampiyonluğuna ulaşmışlardır. İlk şampiyonluklarını 1908 yılında kazanan Manchester United, son şampiyonluğunu ise 2013 yılında elde etmiştir. Takımın en önemli oyuncuları arasında Wayne Rooney, Ryan Giggs, Paul Scholes, Eric Cantona ve Cristiano Ronaldo yer almaktadır.

Liverpool

Liverpool, Premier Lig’de en çok şampiyon olan ikinci takımdır. Kırmızılar, 19 kez lig şampiyonluğuna ulaşmışlardır. İlk şampiyonluklarını 1901 yılında kazanan Liverpool, son şampiyonluğunu ise 2020 yılında elde etmiştir. Takımın en önemli oyuncuları arasında Steven Gerrard, Jamie Carragher, Kenny Dalglish, Ian Rush ve Mohamed Salah yer almaktadır.

Chelsea

Chelsea, Premier Lig’de en çok şampiyon olan üçüncü takımdır. Mavi Köpekler, 6 kez lig şampiyonluğuna ulaşmışlardır. İlk şampiyonluklarını 1955 yılında kazanan Chelsea, son şampiyonluğunu ise 2017 yılında elde etmiştir. Takımın en önemli oyuncuları arasında John Terry, Frank Lampard, Didier Drogba, Eden Hazard ve N’Golo Kanté yer almaktadır.

Arsenal

Arsenal, Premier Lig’de en çok şampiyon olan dördüncü takımdır. Topçular, 3 kez lig şampiyonluğuna ulaşmışlardır. İlk şampiyonluklarını 1931 yılında kazanan Arsenal, son şampiyonluğunu ise 2004 yılında elde etmiştir. Takımın en önemli oyuncuları arasında Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Patrick Vieira, Tony Adams ve Mesut Özil yer almaktadır.

Manchester City

Manchester City, Premier Lig’de en çok şampiyon olan dördüncü takımdır. Gök Mavililer, 3 kez lig şampiyonluğuna ulaşmışlardır. İlk şampiyonluklarını 1937 yılında kazanan Manchester City, son şampiyonluğunu ise 2019 yılında elde etmiştir. Takımın en önemli oyuncuları arasında Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, David Silva, Vincent Kompany ve Raheem Sterling yer almaktadır.

İlgili Dosyalar ve Siteler


Yayımlandı

kategorisi