Premier Soccer Lig Table

Premier Soccer Lig Tablosu: En İyi Takımlar ve En Son Sıralamalar

Premier Soccer Lig (PSL), Güney Afrika’nın en üst düzey futbol ligi olup, 16 takımdan oluşmaktadır. Lig, 1996 yılında kurulmuştur ve her yıl Ağustos ayında başlar ve Mayıs ayında sona erer. PSL’de her takım, diğer takımlarla ikişer maç yapar ve toplam 30 maç oynar. Ligin şampiyonu, en çok puanı toplayan takımdır.

PSL’de mücadele eden takımlar arasında Kaizer Chiefs, Mamelodi Sundowns, Orlando Pirates, Bidvest Wits ve SuperSport United gibi takımlar yer almaktadır. Bu takımlar, Güney Afrika’nın en iyi futbolcularına sahiptir ve her yıl şampiyonluk için mücadele ederler.

PSL, Güney Afrika’da çok popüler bir ligdir ve maçlar genellikle stadyumlarda binlerce taraftar tarafından izlenir. Ligin televizyon yayın hakları da çok değerlidir ve birçok ülkede yayınlanmaktadır.

PSL’de En İyi Takımlar

PSL’de mücadele eden takımlar arasında en başarılı olanlar Kaizer Chiefs, Mamelodi Sundowns ve Orlando Pirates’tir. Bu üç takım, ligin kuruluşundan bu yana toplam 20 şampiyonluk kazanmıştır.

Kaizer Chiefs, PSL’nin en başarılı takımıdır ve 12 şampiyonluk kazanmıştır. Takım, 1970’li ve 1980’li yıllarda altın çağını yaşamış ve birçok kupa kazanmıştır. Kaizer Chiefs, PSL’de en çok taraftara sahip takımdır ve maçları genellikle stadyumlarda binlerce taraftar tarafından izlenir.

Mamelodi Sundowns, PSL’nin son yıllardaki en başarılı takımıdır ve 2016 yılından bu yana dört şampiyonluk kazanmıştır. Takım, Güney Afrika’nın en zengin kulüplerinden biridir ve kadrosunda birçok yıldız oyuncu bulunmaktadır. Mamelodi Sundowns, PSL’de en iyi hücum takımına sahiptir ve maçlarda genellikle çok gol atmaktadır.

Orlando Pirates, PSL’nin en eski takımlarından biridir ve 1937 yılında kurulmuştur. Takım, 1970’li ve 1980’li yıllarda birçok kupa kazanmış ve PSL’nin kuruluşundan bu yana toplam dört şampiyonluk kazanmıştır. Orlando Pirates, PSL’de en çok taraftara sahip takımlardan biridir ve maçları genellikle stadyumlarda binlerce taraftar tarafından izlenir.

PSL’de En Son Sıralamalar

PSL’de 2022-23 sezonu şu anda devam etmektedir. Ligin son sıralamaları şu şekildedir:

  1. Mamelodi Sundowns
  2. Kaizer Chiefs
  3. Orlando Pirates
  4. SuperSport United
  5. AmaZulu
  6. Stellenbosch
  7. Maritzburg United
  8. Sekhukhune United
  9. Royal AM
  10. TS Galaxy
  11. Chippa United
  12. Golden Arrows
  13. Baroka
  14. Swallows
  15. Marumo Gallants
  16. Black Leopards

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi