Takım Bütçe Sıralaması Premier Lig

Takım Bütçe Sıralaması Premier Lig

Premier Lig, dünyanın en popüler ve en çok izlenen futbol liglerinden biridir. Ligde mücadele eden takımların bütçeleri de oldukça yüksektir. Bu yazıda, Premier Lig takımlarının bütçe sıralamasını ele alacağız.

1. Manchester City (614 milyon £)

Manchester City, Premier Lig’in en zengin kulüplerinden biridir. Kulübün sahibi, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan’dır. Şeyh Mansur, kulübe yaptığı yatırımlarla Manchester City’yi dünyanın en iyi takımlarından biri haline getirmiştir.

2. Manchester United (580 milyon £)

Manchester United, Premier Lig’in bir diğer zengin kulübüdür. Kulübün sahibi, Amerikalı iş adamı Joel Glazer’dir. Glazer ailesi, Manchester United’ı 2005 yılında satın almıştı.

3. Chelsea (560 milyon £)

Chelsea, Premier Lig’in en başarılı takımlarından biridir. Kulübün sahibi, Rus milyarder Roman Abramovich’tir. Abramovich, Chelsea’yi 2003 yılında satın almıştı.

4. Liverpool (533 milyon £)

Liverpool, Premier Lig’in en köklü takımlarından biridir. Kulübün sahibi, Amerikalı iş adamı John W. Henry’dir. Henry, Liverpool’u 2010 yılında satın almıştı.

5. Tottenham Hotspur (475 milyon £)

Tottenham Hotspur, Premier Lig’in en iyi takımlarından biridir. Kulübün sahibi, İngiliz iş adamı Daniel Levy’dir. Levy, Tottenham Hotspur’un başkanıdır.

6. Arsenal (435 milyon £)

Arsenal, Premier Lig’in en başarılı takımlarından biridir. Kulübün sahibi, Amerikalı iş adamı Stan Kroenke’dir. Kroenke, Arsenal’i 2011 yılında satın almıştı.

7. Leicester City (223 milyon £)

Leicester City, Premier Lig’in en şaşırtıcı takımlarından biridir. Kulübün sahibi, Taylandlı iş adamı Vichai Srivaddhanaprabha’dır. Srivaddhanaprabha, Leicester City’yi 2010 yılında satın almıştı.

8. Everton (200 milyon £)

Everton, Premier Lig’in en köklü takımlarından biridir. Kulübün sahibi, İngiliz iş adamı Farhad Moshiri’dir. Moshiri, Everton’ı 2016 yılında satın almıştı.

9. West Ham United (190 milyon £)

West Ham United, Premier Lig’in en iyi takımlarından biridir. Kulübün sahibi, İngiliz iş adamı David Sullivan’dır. Sullivan, West Ham United’ı 2010 yılında satın almıştı.

10. Newcastle United (180 milyon £)

Newcastle United, Premier Lig’in en köklü takımlarından biridir. Kulübün sahibi, Suudi Arabistanlı iş adamı Muhammed bin Selman’dır. Selman, Newcastle United’ı 2021 yılında satın almıştı.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi