Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, 1992 yılında kurulmuştur. Bölüm, ebelik alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi vermektedir. Lisans programı dört yıl, yüksek lisans programı ise iki yıldır.

Lisans Programı

Lisans programı, ebelik alanında temel bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Programda, anatomi, fizyoloji, patoloji, farmakoloji, obstetrik, jinekoloji, çocuk sağlığı ve hastalıkları, ebelik uygulamaları, toplum sağlığı ve hemşirelik gibi dersler yer almaktadır.

Yüksek Lisans Programı

Yüksek lisans programı, ebelik alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yöneliktir. Programda, ebelik alanında güncel bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır. Programda, ebelik teorileri, ebelik uygulamaları, ebelik yönetimi, ebelik eğitimi ve araştırma yöntemleri gibi dersler yer almaktadır.

Ebelik Bölümü’nün Misyonu ve Vizyonu

Misyon:

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, ebelik alanında kaliteli eğitim ve araştırma faaliyetleri yürüterek, toplumun sağlık ihtiyaçlarına cevap veren, etik değerlere sahip, yenilikçi ve girişimci ebeler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Vizyon:

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, ebelik alanında ulusal ve uluslararası düzeyde öncü bir bölüm olmak, ebelik biliminin gelişimine katkıda bulunmak ve toplumun sağlık ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışmaktadır.

Ebelik Bölümü’nün Akademik Kadrosu

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nde, alanında uzman 15 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Öğretim üyeleri, lisans ve yüksek lisans programlarında dersler vermekte, araştırma projeleri yürütmekte ve yayınlar yapmaktadır.

Ebelik Bölümü’nün Fiziki İmkanları

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, modern eğitim ve araştırma tesislerine sahiptir. Bölümde, derslikler, laboratuvarlar, kütüphane ve bilgisayar odası bulunmaktadır. Bölüm, ayrıca, üniversitenin hastanelerinde klinik eğitim imkanı sağlamaktadır.

Ebelik Bölümü’nün Öğrenci Profili

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nde, yaklaşık 200 lisans ve 50 yüksek lisans öğrencisi eğitim görmektedir. Öğrenciler, Türkiye’nin dört bir yanından gelmektedir. Bölüm, öğrencilere burs, kredi ve yurt imkanı sağlamaktadır.

Ebelik Bölümü’nün Mezunları

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, kamu ve özel sağlık kuruluşlarında ebe olarak çalışmaktadırlar. Mezunlar, ayrıca, ebelik alanında akademik kariyer yapmaktadırlar.

Ebelik Bölümü’nün İletişim Bilgileri

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü
Adres: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kampüsü, Bornova, İzmir
Telefon: (0232) 388 04 00
E-posta: [email protected]
Web sitesi: http://ebelik.ege.edu.tr

Faydalı Siteler

  • Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü web sitesi: http://ebelik.ege.edu.tr
  • Türk Ebeler Derneği web sitesi: http://www.turkebelerdernegi.org.tr
  • Uluslararası Ebeler Konfederasyonu web sitesi: http://www.internationalconfederationofmidwives.org

İlgili Dosyalar

  • Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü lisans programı müfredatı: http://ebelik.ege.edu.tr/lisans-program-mufredati
  • Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü yüksek lisans programı müfredatı: http://ebelik.ege.edu.tr/yuksek-lisans-program-mufredati

Yayımlandı

kategorisi