Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bölümleri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bölümleri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), 1996 yılında kurulan ve Eskişehir’de bulunan bir devlet üniversitesidir. Üniversite, 14 fakülte, 5 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu ve 2 enstitü olmak üzere toplam 32 akademik birime sahiptir. ESOGÜ’nün sağlık alanında eğitim veren birimleri şunlardır:

  • Tıp Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Eczacılık Fakültesi
  • Hemşirelik Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Meslek Yüksekokulu
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksekokulu
  • Beslenme ve Diyetetik Meslek Yüksekokulu
  • Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Meslek Yüksekokulu

Tıp Fakültesi

ESOGÜ Tıp Fakültesi, 1997 yılında kurulmuştur. Fakülte, 6 yıllık eğitim süresi olan bir lisans programı sunmaktadır. Tıp Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, temel tıp bilimleri, klinik bilimler ve staj dersleri almaktadırlar. Fakülte, ayrıca, tıp alanında yüksek lisans ve doktora programları da sunmaktadır.

Diş Hekimliği Fakültesi

ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi, 1998 yılında kurulmuştur. Fakülte, 5 yıllık eğitim süresi olan bir lisans programı sunmaktadır. Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, temel diş hekimliği bilimleri, klinik diş hekimliği bilimleri ve staj dersleri almaktadırlar. Fakülte, ayrıca, diş hekimliği alanında yüksek lisans ve doktora programları da sunmaktadır.

Eczacılık Fakültesi

ESOGÜ Eczacılık Fakültesi, 1999 yılında kurulmuştur. Fakülte, 5 yıllık eğitim süresi olan bir lisans programı sunmaktadır. Eczacılık Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, temel eczacılık bilimleri, klinik eczacılık bilimleri ve staj dersleri almaktadırlar. Fakülte, ayrıca, eczacılık alanında yüksek lisans ve doktora programları da sunmaktadır.

Hemşirelik Fakültesi

ESOGÜ Hemşirelik Fakültesi, 2000 yılında kurulmuştur. Fakülte, 4 yıllık eğitim süresi olan bir lisans programı sunmaktadır. Hemşirelik Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, temel hemşirelik bilimleri, klinik hemşirelik bilimleri ve staj dersleri almaktadırlar. Fakülte, ayrıca, hemşirelik alanında yüksek lisans ve doktora programları da sunmaktadır.

Sağlık Bilimleri Fakültesi

ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, 2001 yılında kurulmuştur. Fakülte, 4 yıllık eğitim süresi olan bir lisans programı sunmaktadır. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, temel sağlık bilimleri, klinik sağlık bilimleri ve staj dersleri almaktadırlar. Fakülte, ayrıca, sağlık bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora programları da sunmaktadır.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

ESOGÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 1997 yılında kurulmuştur. Yüksekokul, 2 yıllık eğitim süresi olan ön lisans programları sunmaktadır. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrenciler, sağlık hizmetleri alanında temel bilgi ve beceriler kazanmaktadırlar. Yüksekokul, ayrıca, sağlık hizmetleri alanında yüksek lisans programları da sunmaktadır.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Meslek Yüksekokulu

ESOGÜ Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Meslek Yüksekokulu, 1998 yılında kurulmuştur. Yüksekokul, 2 yıllık eğitim süresi olan ön lisans programları sunmaktadır. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrenciler, tıbbi görüntüleme teknikleri alanında temel bilgi ve beceriler kazanmaktadırlar. Yüksekokul, ayrıca, tıbbi görüntüleme teknikleri alanında yüksek lisans programları da sunmaktadır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksekokulu

ESOGÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksekokulu, 1999 yılında kurulmuştur. Yüksekokul, 2 yıllık eğitim süresi olan ön lisans programları sunmaktadır. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrenciler, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında temel bilgi ve beceriler kazanmaktadırlar. Yüksekokul, ayrıca, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında yüksek lisans programları da sunmaktadır.

Beslenme ve Diyetetik Meslek Yüksekokulu

ESOGÜ Beslenme ve Diyetetik Meslek Yüksekokulu, 2000 yılında kurulmuştur. Yüksekokul, 2 yıllık eğitim süresi olan ön lisans programları sunmaktadır. Beslenme ve Diyetetik Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrenciler, beslenme ve diyetetik alanında temel bilgi ve beceriler kazanmaktadırlar. Yüksekokul, ayrıca, beslenme ve diyetetik alanında yüksek lisans programları da sunmaktadır.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Meslek Yüksekokulu

ESOGÜ Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Meslek Yüksekokulu, 2001 yılında kurulmuştur. Yüksekokul, 2 yıllık eğitim süresi olan ön lisans programları sunmaktadır. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrenciler, çocuk gelişimi ve eğitimi alanında temel bilgi ve beceriler kazanmaktadırlar. Yüksekokul, ayrıca, çocuk gelişimi ve eğitimi alanında yüksek lisans programları da sunmaktadır.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi