Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyetisyenlik

Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyetisyenlik Bölümü

Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyetisyenlik Bölümü, 2014 yılında kurulmuştur. Bölüm, diyetisyenlik alanında eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütmektedir. Bölümün amacı, diyetisyenlik alanında nitelikli elemanlar yetiştirmek ve diyetisyenlik alanındaki bilgi ve becerileri geliştirmektir.

Bölümün Eğitim Programı

Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyetisyenlik Bölümü’nün eğitim programı, dört yıllık bir lisans programıdır. Programın ilk iki yılında, öğrencilere temel bilim dersleri ve diyetisyenlik alanına giriş dersleri verilir. Programın üçüncü ve dördüncü yıllarında ise, öğrencilere diyetisyenlik alanındaki ileri düzey dersler verilir.

Bölümün Öğretim Üyeleri

Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyetisyenlik Bölümü’nün öğretim üyeleri, diyetisyenlik alanında uzmanlaşmış akademisyenlerden oluşmaktadır. Öğretim üyeleri, öğrencilere diyetisyenlik alanındaki en güncel bilgi ve becerileri aktarmaktadırlar.

Bölümün Araştırma Faaliyetleri

Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyetisyenlik Bölümü, diyetisyenlik alanında araştırma faaliyetleri yürütmektedir. Bölümün araştırma faaliyetleri, diyetisyenlik alanındaki sorunların çözümüne yöneliktir.

Bölümün Mezunları

Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyetisyenlik Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, diyetisyen olarak çalışabilirler. Diyetisyenler, sağlıklı beslenme ve diyet konusunda kişilere danışmanlık yapmaktadırlar. Diyetisyenler, ayrıca, hastanelerde, sağlık merkezlerinde ve özel kliniklerde çalışabilirler.

Bölümle İlgili Faydalı Siteler

  • Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyetisyenlik Bölümü: https://www.asbu.edu.tr/diyetisyenlik-bolumu
  • Türk Diyetisyenler Derneği: https://www.diyetisyenler.org.tr/
  • Sağlık Bakanlığı Diyetisyenlik Daire Başkanlığı: https://www.saglik.gov.tr/diyetisyenlik-daire-baskanligi

İlgili Dosyalar

  • Diyetisyenlik Eğitim Programı: https://www.asbu.edu.tr/diyetisyenlik-bolumu/egitim-programi
  • Diyetisyenlik Meslek Tanımı: https://www.diyetisyenler.org.tr/meslek-tanimi/
  • Diyetisyenlik Yönetmeliği: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/08/20130821-1.htm

Yayımlandı

kategorisi