Aöf Sağlık Kurumları Işletmeciliği Taban Puanları

AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği Taban Puanları

Sağlık kurumları işletmeciliği, sağlık sektöründe yer alan kurumların yönetimi ve işletmesini kapsayan bir alandır. Bu alanda eğitim almak isteyen öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği programına başvurabilirler.

AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı, 4 yıllık bir lisans programıdır. Programın amacı, sağlık sektöründe yöneticilik ve işletmecilik alanında yetkin kişiler yetiştirmektir. Programda, sağlık kurumlarının yönetimi, sağlık ekonomisi, sağlık hukuku, sağlık hizmetleri yönetimi gibi dersler yer almaktadır.

AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği programına başvurmak için, lise veya dengi bir okuldan mezun olmak gerekmektedir. Başvurular, AÖF’nin resmi web sitesi üzerinden yapılmaktadır. Başvuruların değerlendirilmesinde, adayların lise not ortalamaları ve YKS puanları dikkate alınmaktadır.

AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği programının taban puanları, her yıl değişmektedir. Taban puanlar, başvuruların yoğunluğuna ve adayların puanlarına göre belirlenmektedir. Genel olarak, AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği programının taban puanları, diğer AÖF programlarının taban puanlarına göre daha yüksektir.

2023 yılı için AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği programının taban puanları şu şekildedir:

  • Genel kontenjan: 250
  • Engelli kontenjanı: 10
  • Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı: 5

AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği programına yerleşen öğrenciler, 4 yıllık eğitim süresince uzaktan eğitim yöntemiyle derslerini takip edebilirler. Öğrenciler, derslerini internet üzerinden izleyebilirler ve ödevlerini yine internet üzerinden teslim edebilirler. Ayrıca, öğrenciler, sınavlarına AÖF’nin sınav merkezlerinde girebilirler.

AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği programından mezun olan öğrenciler, sağlık sektöründe yöneticilik ve işletmecilik alanında çalışabilirler. Mezunlar, hastaneler, sağlık merkezleri, özel sağlık kuruluşları gibi yerlerde yöneticilik pozisyonlarında görev alabilirler. Ayrıca, mezunlar, sağlık sektöründe danışmanlık ve eğitim hizmetleri verebilirler.

Faydalı Siteler:

  • Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) resmi web sitesi: https://aof.anadolu.edu.tr/
  • AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı hakkında detaylı bilgi: https://aof.anadolu.edu.tr/programlar/saglik-kurumlari-isletmeciligi/
  • AÖF başvuru işlemleri hakkında detaylı bilgi: https://aof.anadolu.edu.tr/basvuru-islemleri/
  • AÖF taban puanları hakkında detaylı bilgi: https://aof.anadolu.edu.tr/taban-puanlari/

İlgili Dosyalar:

  • AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı ders planı: https://aof.anadolu.edu.tr/programlar/saglik-kurumlari-isletmeciligi/ders-plani/
  • AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı sınav takvimi: https://aof.anadolu.edu.tr/sinav-takvimi/

Yayımlandı

kategorisi